Nieuws

24 aanmeldingen Heren Champions League; 19 aanvragen voor een wildcard

Bij de heren hebben 24 ploegen zich aangemeld voor deelname aan de Champions League die daar recht op hebben gezien de Europese ranking en hun sportieve prestatie in de nationale competitie. Vijf ploegen die recht hebben op deelname hebben daar vanaf gezien: Vojvodina Novi Sad (Servië), Valur Reykjavik (IJsland ), Dukla Praag (Tsjechië), IEK Xini Dikeas (Griekenland) maar ook de BENE-league kampioen en kampioen van België Achilles Bocholt.

Bij de deelnemers die zich aangemeld hebben behoort ook de Nederlandse kampioen OCI-LIONS zoals we eerder hebben bericht.

19 ploegen hebben zich aangemeld voor een wildcard. Van die 19 ploegen zijn er 15 waarvan de kampioen al deelnemer is aan de Champions League.  Deze 15 ploegen staan ingeschreven voor deelname aan de EHF Cup maar willen upgraden naar de Championas League. Vier ploegen die zich hebben aangemeld hebben volgens de Europese ranking geen Champions Leagueplaats maar hebben wel een verzoek ingediend voor een wildcard.

De loting voor de kwalificatietoernooien  zal op 29 juni in Wenen plaatsvinden Een dag later wordt in het Sloveense Ljubljana geloot voor de groepsfase van de Champions League.

28 ploegen gaan deelnemen aan de Champions League, 16 ploegen spelen in de groepen A en en 12 ploegen in de groepen C en D.

Deel dit bericht