Mizuno 2017BENE-League FINAL4Handbalshop
ABC/UMinho Braga laatste en achtste deelnemer Limburgse Handbal Dagen

ABC/UMinho Braga laatste en achtste deelnemer Limburgse Handbal Dagen

13 november 2017, 12:45 uur

De organisatie van de Limburgse Handbal Dagen heeft het toernooi-affiche rond. De laatste ploeg die vandaag wordt bekendgemaakt, is een absolute topclub uit Portugal: ABC/UMinho Braga.

Braga is de landskampioen van de jaargang 2015-2016 en in dat jaar speelden ze ook de finale van de EHF Challenge Cup. In totaal won Braga 13 nationale titels, 12 bekers en 7 maal de Portugese Supercup en eenmaal de Challenge Cup. Daarnaast is ABC/UMinho een oude bekende op de LHD: de ploeg won het toernooi in 2015 door Viking Handball uit Noorwegen te verslaan met 34-28.

In 2015 speelde UMinho Braga de finale van de Challeenge Cup tegen LHD deelnemen van dit jaar het Roemeense HD Odorheiu Secuiesc. De Roemenen wonnen toen de finale met een totaalscore van 60-57 over twee wedstrijden

In 2016 ging men op herhaling in de finale van de Challenge Cup met als tegenstander Benfica De tweede keer was het raak en won Braga de finale met een totaalscore van 53-51 over twee  wedstrijden

Daarmee komt het aantal oud-winnaars dat dit jaar deelneemt aan de 30e LHD op vier. Eerder al werden Dynamo Astrachan (Rusland) en Halden Topphandball (Noorwegen) vastgelegd en ook vaste deelnemer OCI-LIONS won het toernooi al eens.

De ploeg van ABC/UMinho Braga herbergt diverse Portugese internationals en verloor pas na acht speelronden haar eerste duel in de huidige competitie. Wekenlang stond de ploeg aan kop van de ranglijst, boven topclubs als Sporting Lissabon, FC Porto en Benfica. Op dit moment bezet ze de derde plaats in de Liga Andebol op twee punten van lijstaanvoerder Benfica.

Met het vastleggen van ABC/UMinho Braga, de oude club van LIONS speler Nuno Rebelo die bij Braga groot is geworden,  zijn alle deelnemende ploegen bekend. Eerder al zijn de volgende deelnemers vastgelegd: Halden Topphandball (Noorwegen), Dynamo Astrachan (Rusland), Club Balonmano Benidorm (Spanje), HD Odorheiu Secuiesc (Roemenië) en het nationale handbalteam van Israël. Daarnaast zijn de vaste thuisploegen OCI-LIONS uit Sittard-Geleen en BEVO HC uit Panningen.

De Limburgse Handbal Dagen vinden plaats op 27, 28 en 29 december 2017. De wedstrijden worden gespeeld in de Stadssporthal in Sittard en De Heuf in Panningen. De kaartverkoop is inmiddels gestart via de website www.lhd.nl. 

Laatste update: 13 november 2017, 12:49 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
ABC/UMinho Braga laatste en achtste deelnemer Limburgse Handbal Dagen