Achilles Bocholt eenvoudig naar tweede ronde EHF Cup

Na de overwinning zaterdagavond met dubbele cijfers (38-19) over de kampioen van Montenegro RK Partizan 1949 Tivat, heeft de het Belgische achilles Bocholt zondagmiddag ook de tweede wedstrijd met ruime cijfers gewonnen. Na de 14-10 ruststand wond de Belgische kampioen en BELE-League winnaar met 32-20

Ook nu leek Bocholt sterk van start te gaan als het 3-0 wordt, maar Partizan wilde niet nog een keer al binnen tien minuten op grote achterstand komen dus werd de wedstrijd fysiek een stuk harder. Binnen de kortste keren kregen de Montenegrijnen drie gele kaarten gevolgd door een tijdstraf dat weerhield ze er niet van op 3-2 te komen. Bocholt liep daarna weer uit naar 6-3 maar zag de gasten bij 8-8 op gelijke hoogte komen. Vanaf de zeven meter stip in het Damian Kedziora die Bocholt acht minuten voor rust weer op voorspong zet: 9-8 . Het blijft echter rommelig en beide ploegen misten diverse kansen maar Bocholt weet toch weer een gaatje te slaan naar 14-9 waarna Partizan de ruststand op 14-10 kan bepalen.

Na de pauze stelt ploeg van trainer coach Bart Lenders snel orde op zaken. Na goed tien minuten in de tweede helft staat het 21-11 en is ook de tweede wedstrijd definitief gelopen> lang blijft het verschil op de tien doelpunten hangen waarna Bocholt in de slotfase  nog wat verder kan uitlopen. Via 30-17 wordt het uiteindelijk 32-20. Daarmee plaats Bocholt zich eenvoudig voor de tweede ronde van de EHF Cup

“Zaterdag zaten we meteen goed in de wedstrijd” vertelt Bart Lenders, coach van Achilles Bocholt. “Wij hebben offensief verdedigd en liepen snel uit tot 1 – 7. Dat zorgde bij hen voor de nodige frustraties. Toen was bij hen eigenlijk de veer al gebroken. We hebben in die eerste helft tegen een hoog tempo gespeeld en zo de kloof verder uitgediept. In de tweede helft heb ik goed door gewisseld en de jongeren speelminuten in Europa gegund. Dat is belangrijk voor hun ontwikkeling.

“Zondag in de tweede wedstrijd ging het een pak stroever” gaat Lenders verder. “De motivatie en de concentratie was minder in vergelijking met gisteren. Na een aarzelend begin zijn we dan toch in de match gekomen. De laatste 10 minuten van de eerste helft konden we ons spel spelen en die lijn hebben we nog even doorgetrokken tot halfweg de tweede helft. Ik ben bijzonder tevreden over ons spel evenals met de kwalificatie voor de volgende ronde.”

Scores Bocholt : Wout Winters 7, Damian Kedziora 4, Andreas Kittel 4, Maarten Kooijman 3, Jordy Creemers 2, Bartoz Kedziora 2, Miha Punik 2, Elia Koninkx 2, Serge Spooren  2, Roel Valkenborgh 2, Joren Lamers 1, Brecht Wertelaers 1.

In de tweede ronde van de EHF Cup speelt Bocholt tegen een pittige tegenstander. Het Finse Cocks eindigde zondagmiddag op de vierde plaats eindigde bij het Champions League Kwalificatietoernooi door met 27-30 de wedstrijd om plaats 3/4  te verliezen van het Slowaakse Tartan Presov. Afgelopen seizoen bereikte Cocks de groeifase van de EHF Cup.