Achilles Bocholt verslaat Sasja in finale Beker van België

Achilles Bocholt versloeg Tweede Paasdag Sasja HC in de finale van de Beker van België. Halfweg was het 10-13 in het voordeel van Achilles Bocholt. In de tweede helft kwam Sasja langszij en was het een tijdlang de evenknie van de Noord-Limburgers maar uiteindelijk won Achilles Bocholt met 22-26. Bocholt wint voor de derde keer in hun bestaan de Beker van België. Eerder dit seizoen wonnen ze ook al de BENE-League. In mei kan Achilles Bocholt de triple compleet maken door hun landstitel te verlengen.

Bij aanvang van de wedstrijd eisten beide doelmannen met enkele knappe reddingen alle aandacht op. Na twee en een halve minuut opende Kostic voor Sasja de score. Bocholt nam meteen over en liep, dankzij 5 treffers van Bartosz Kedziora, uit tot 2-7. Heel even leek het erop dat Bocholt er een zondagswandeling op maandag van maakte maar Sasja knokte zich terug in de wedstrijd. Bij de rust was het 10-13.

In het begin van de tweede helft waren de Hobokenaars bij de pinken en mede dankzij treffers van Roelants, Rola en Bisschop kwamen ze langszij, 13-13. Sasja beet zich vast in de match en bleef tot 17-17 de evenknie van Achilles Bocholt. Halfweg de tweede helft bouwden de Noord-Limburgers beetje bij beetje hun voorsprong uit. Met nog 10 minuten te gaan diepte Pucnik de kloof uit tot vijf doelpunten. De broers Bartosz (9 goals) en Damian Kedziora (5) tekenden voor 14 doelpunten. Pucnik legde met zijn vijfde van de namiddag de eindstand vast, 22-26.

Na winst in 2013 en 2015 is het de derde keer in het clubbestaan van Achiles Bocholt dat ze de Beker van België winnen.