Ailly Luciano wel Lois Abbingh niet naar de finale van de Franse titelstrijd

Opnieuw heeft Ailly Luciano zich met het Franse Metz Handaball weten de plaatsen voor de finale om de Franse landstitel. Na de 30-20 overwinning van vorige week in en tegen Besançon won de ploeg van Luciano afgelopen weekend ook de thuiswedstrijd, zij het dat men het iets rustiger aan heeft gedaan. De 29-24 (13-11) overwinning was ruim voldoende voor de titelverdediger om zich te plaatsen voor de finale.

De eerste 26 minuten keek Metz, dat speelde zonder Ana Gros en Marion Maubon, tegen een achterstand aan van zo’n drie doelpunten. Van 7-10 pakte men bij 12-11 in de 27e minuut voor het eerst de voorsprong. Gerust werd er bij 13-11.

Na de 14-11 direct na rust liet Metz Besançon toch weer terugkomen tot 18-18 (41’). In de laatste 20 minuten nam de ploeg van Luciana toch weer afstand en won Metz uiteindelijk met 29-24.

Issy Paris Hand mist de start van de wedstrijd

Minder voorspoedig verliep het met Lois Abbingh en haar ploeg Issy Paris Hand. Vorige week leek Issy Paris een goede stap gezet te hebben naar de finale met de 21-23 overwinning in en tegen Brest.

Afgelopen weekend liep het echter volledig mis met de nummer twee van de reguliere competitie in de thuiswedstrijd van de halve finale.  Na zeven minuten stond het 1-6 voor Brest. Het enige doelpunt van Paris kwam van Abbingh die in de tweede minuut voor de 1-2 zorgde uit een zevenmeter. Het was haar eerste en enige treffer. In de tiende minuut werd ze gewisseld en kwam ze niet meer terug.  Issy Paris liep vervolgens de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Na de 9-16 ruststand werd er met 23-31 verloren van Brest dat zich daarmee voor de finale heeft geplaatst.

Finale

De eerste finale wedstrijd staat op 31 mei op het programma om 18:45 uur in Brest, de return volgt op zaterdag 3 juni in Metz, om 20:00 uur.