Ailly Luciano wint met Metz Franse beker

Na het missen van de finale om de landstitel afgelopen week zijn de handbalsters van Issy Paris Hand, die het dit weekend moesten doen zonder de vorige week geblesseerd geraakte Lois Abbingh, zaterdag ook de Coup de France misgelopen. In de bekerfinale werd de ploeg uit Parijs verslagen door de ploeg van Ailly Luciano, Metz Handball, na een 18-11 ruststand, met 33-29.

Metz Handball haalde in de eerste helft een zeer hoog niveau en had halverwege de eerste helft al een 9-3 stand op scorebord staan in het AccordHotels Arena in Parijs. Met nog tien minuten te spelen was het verschil opgelopen naar zeven doelpunten: 12-5, Rond dat verschil stabiliseerde de wedstrijd zich op dat moment en kon de ploeg uit Parijs de schade tot aan de rust verder beperken: 18-11.

Een herboren Issy Paris kwam na de onderbreking feller uit de kleedkamer en onder aanvoering van Stine Oftedal kwam de thuisspelende ploeg terug tot op twee doelpunten: 18-16. Na 36 minuten neemt de coach van Metz een time-out. De onderbreking van ritme van Paris geeft Metz weer de gelegenheid om het heft in handen te nemen, Binnen vier minuten loopt Metz uit naar 23-16 en heeft het de marge van zeven doelpunten weer hersteld. Het betekent  ook meteen de doodsteek voor Paris dat wel blijft werken voor een beter resultaat maar dat pas in de laatste vijf minuten de wedstrijd nog een draaglijker aanzien kan geven door terug te komen naar een 33-29 eindstand.

Ailly Luciano wist vier keer te scoren voor haar ploeg. Voor Metz Handball betekent dit dat men voor de achtste keer de Coup de France weet te winnen.