Nieuws

Alle 12 regiofinalisten in heren Bekertoernooi bekend

Donderdagavond zijn de drie laatste wedstrijden uit de tweede ronde van het heren bekertoernooi gespeeld. Drie eredivisie ploegen kwamen in een uitwedstrijd in actie die alle drie niet echt in de problemen zijn geweest.

Smezo BFC moest naar Goirle waar de koploper uit de tweede divisie B wachtte. Na een 14-18 ruststand won BFC met 30-38. “We zijn geen moment in gevaar geweest,” vertelt BFC-coach Niek Onink. “We hebben een paar keer goed aangezet en daarna de wedstrijd rustig uit gebald. Het zijn wel iets teveel tegendoelpunten maar dat was voor het publiek wel leuk. Onze taak is volbracht”. 

GHV-speler Jan Sier vond BFC de terechte winnaar, “Maar wij hebben ze toch aardig partij gegeven en toch maar even dertig keer gescoord. Hiermee zijn we wel weer een mooie ervaring rijker. Vanaf nu kan de focus volledig op het kampioenschap.”

De handballers van FIQAS Aalsmeer 2 moesten het opnemen tegen hoofdklasser Zaanstreek. Na een 10-15 ruststand won Aalsmeer met 26-31. “Aalsmeer had zijn basisspelers hard nodig,” vertelde Zaanstreek- coach Ted Vorst na afloop. “Met de jeugdspelers in het veld kwamen wij in de tweede helft terug tot op één punt.  Al met al was het een leuke wedstrijd voor de ons met  een goede sfeer waar veel publiek op af  was gekomen”.

Red-Rag Tachos had het minste moeite met hun tegenstander, Handbalshop.nl Witte ster al kon de tweede divisionist in de eerste helft lang bij blijven. Vlak voor rust bedroeg het verschil twee doelpunten maar Tachos ging uiteindelijk met een 11-15 voorsprong de kleedkamer in. 

In de tweede helft vloeiden de krachten bij Witte Ster snel weg en konden de gasten uit Waalwijk uitlopen naar de 19-36 eindstand.

Daarmee zijn alle 12 regiofinalisten bekend die in januari in de zes regiofinale s gaan spelen voor een plaats in de achtste finale, waarin ook de zes BENE-League ploegen en de vier beste eredivisie ploegen van afgelopen seizoen, Oosting E&O, DFS Arnhem, OCI-LIONS 2 en AJ Sports Hellas instromen.  

Kijk hier voor alle uitslagen van het bekertoernooi

Deel dit bericht