Nieuws

Alle Belgische BENE-League ploegen naar kwart finale Bekertoernooi

Nadat Initia Hasselt zich op dinsdagavond, zonder te spelen, al had geplaatst voor de kwartfinale van de Belgische handbalbeker hebben ook de vijf andere BENE-Leagueploegen woensdagavond zich bij de laatste acht ploegen geplaatst. 

Echt zware tegenstand ondervonden Callant Tongeren, Sporting Nelo, titelverdediger Achilles Bocholt, Sasja Hc en Visé niet.

Callant Tongeren trof met Union Beynoise een ploeg uit de tweede nationale, wat gelijk is aan de eerste divisie in Nederland. De vier andere teams hadden een ploeg getroffen die op een lnog ager niveau acteerde. Predrag Dosen, de coach van Visé, had zijn tweede ploeg aangevuld met een aantal Bene-leaguespelers naar Waterloo gestuurd. In verband met de dubbele Europacup wedstrijden van komend weekend tegen het Moldavische PGU-Kartina TV Tiraspol gaf hij de voorkeur om met zijn ploeg gewoon te trainen.

Uit de eerste nationale wist HC Eynatten-Raeren, met de Nederlanders Joeri Verjans Luke Habets en assistenttrainer Gerrit Stavast zich in uitverkocht huis in Eupen te plaatsen voor de kwartfinale. Zij versloegen in de streekderby in het Duitstalige deel van België KTSV Eupen met 21-26.

Uitslagen van vrijdagavond

Umion Beynoise - Callant Tongeren 16-42

Union Brussels - Sporting NeLo   19-35

Entente du Centre - Achilles. Bocholt   16-46

 Kreasa Houthalen – Sasja HC 18-28

Waterloo - HC Visé   25-33

KTSV Eupen - HC Eynatten-Raeren  21-26

Kraainem -  Izegem 

Deel dit bericht