Alle Regiofinalisten uit het Dames bekertoernooi bekend

Donderdagavond stonden de laatste vier Bekerewedstrijden uit de tweede ronde van het Dames Bekertoernooi  op het programma.

In de Limburgse derby tussen Hoofdklasser V&L 2 en de koploper uit de Tweede divisie B BFC stonden de talenten van V&L de gehele eerste helft aan de leiding. Na de 3-0 voorspong in de openingsfase bleef het verschil tot 11-8 staan. BFC kwam daarna terug tot 11-10 Hoewel de Taleten van V&L nog een keer kon uitlopen naar 16-13 gingen beide ploegen met een 17-16 stand de rust in. In de tweede helft kwam BFC meteen op voorspong 17-18. Tot 19-19 kon V&L het nog bijbenen maar daarna liepen de buren uit Beek uit naar 20-24, waarna men zich een 26-29 overwinning plaatste BFC voor de regiofinale in januari.

De handbalsters van Geel Zwart  uit ’t Zand wist wel te stunten. De koploper uit hoofdklasse E versloeg in de tweede bekerronde Tweede divisionist DSO uit Den Helder na een sensationele ruststand van 19-8 met 38-23. Vanaf het begin had Geel Zwart de wedstrijd in handen. In de tweede helft  probeerde DSO nog wel om het gat van elf doelpunten te dichten maar dat bleek toch en te grote opgave.  Men bleef steken bij 24-18 waarna de thuisploeg weer uit liep en zich plaatste met een zeer ruime 38-23 zege voor de Regiofinale wist te plaatsten

De handbalsters van hoofdklasser E&O 2 waren dichtbij een stunt. Maar voor de tweede keer in dit Bekertoernooi wist de koploper uit de eerste divisie zich te redden na verlengingen. In de eerste ronden won men na verleningen van de Tukkers. Nu sneuvelde E&O 2 na een 13-13 ruststand, een 25-25 stand na de reguliere speeltijd met 30-37 van DSVD.

Tweede divisionist Dongen had weinig moeite met Hoofdklasser de Sprint uit Deurne. Na een 7-14 ruststand won Dongen met 18-23 waarmee ok zij zich hebben weten te plaatsten voor de Regiofinale.

De zes winnaars van de Regiofinales plaatsten zich voor de achtste finale van het bekertoernooi waar dan ook de tien eredivisie ploegen van afgelopen seizoen gaan instromen.