Nieuws

Alleen Frank Meeuwisse twijfelt nog over doorgaan bij Quintus

Handbal niet meer te combineren met werk

Door Peter Lotman - Kwintsheul - Er heerste grote vreugde bij de handballers van Quintus toen zij na een enerverende laatste speeldag zeker wisten dat zij ook volgend seizoen weer mogen uitkomen in de BENE-League.  Het team blijft bij elkaar, alleen Frank Meeuwisse twijfelt nog.

Coach René Zwinkels haalde de 28-jarige cirkelloper begin dit jaar weer bij het eerste team. Vanwege tijdgebrek speelde hij zijn wedstrijdjes in het derde en als het nodig was in het opleidingsteam. In januari tegen Bevo deed Zwinkels noodgedwongen een beroep op hem vanwege blessures. Zijn terugkeer op het hoogste niveau was direct een groot succes. In de wedstrijden die hij de voorbije maanden van de partij was, maakte hij veel indruk aan de cirkel. Altijd aanspeelbaar, snel wendbaar en makkelijk scorend. 

Waarom dan toch die twijfel om door te gaan? Frank Meeuwisse, die verantwoordelijk is voor de in- en verkoop bij het Westlandse MeeGaa Substrates : ,,Ik heb het erg druk met mijn werk. Ook privé is het lastig om alles te combineren. Als ik laat thuis ben van het werk vindt mijn vrouw Sainah het niet leuk als ik dan ook nog eens veel weg ben om te trainen. Ik wil ook vaker bij ons zoontje Figo zijn. Het is niet niks om zes keer in de week te trainen. Dat is voor mij nauwelijks op te brengen. Topsport en ondernemen gaan niet samen. Vandaar dat ik eerlijk heb gezegd, dat ik er volgend seizoen waarschijnlijk niet meer bij ben.”

 

GEEN HALF WERK

Meeuwisse is een speler die geen half werk wil afleveren. ,,Als ik iets doe, wil ik het ook voor de volle honderd procent goed doen. Als ik dan niet vol aan de bak kan, knaagt dat aan mij. Door minder te trainen, kan ik geen hele wedstrijden spelen. Zeker niet aanvallend en verdedigend. Dan kom ik tekort en daar baal ik van. Ik moet oppassen dat ik mezelf niet voorbij loop door al die drukte. Dat heb ik al eens eerder meegemaakt.”

 

ALEX CURESCU: ‘WAARDEVOLLE TEAMSPELER’

De nieuwe coach Alex Curescu, die aan het einde van het seizoen overstapt van de vrouwen naar de mannen van Quintus, is duidelijk in zijn reactie. ,,Ik ga binnenkort praten met Frank Meeuwisse. Hij is een voortreffelijke cirkelloper en een waardevolle teamspeler. Geschikt voor het niveau BENE-League. Ik wil hem beslist binnenboord houden. Daar moet een oplossing voor te vinden zijn. Waar een wil is, is een weg.”   

Binnenkort heeft Meeuwisse nog een gesprek met het nieuwe technische duo, Alex Curescu en Jos Klepke. Ook zijn teamgenoten praten op hem in. ,,Ze willen dat ik er nog over nadenk. Ze vinden het ontzettend jammer dat ik stop.  Ik vind het zelf ook mooi om met die gasten samen te handballen in de BENE-League. Het is een machtig team met een geweldige inzet. Ik voel me thuis in deze ploeg. Maar als het niet kan, ga ik gewoon weer lekker in het tweede team handballen. ”

Meeuwisse houdt de deur nog op een kier. ,,Misschien kunnen we iets doen aan de trainingsuren. Maar daar moet iedereen dan wel achterstaan. Ik wil niet aan het seizoen beginnen en dan halverwege moeten kappen. Dat is voor niemand leuk. Nog een jaartje BENE-League zou heel mooi zijn. Ik heb er van genoten. Maar het zal nog een lastige beslissing worden.”  

AD SPORT/PETER LOTMAN 

Deel dit bericht