Mizuno 2017HandbalshopBENE-League FINAL4
Andreas Michelmann: EK/WK handbal moet op een beschermde lijst komen

Andreas Michelmann: EK/WK handbal moet op een beschermde lijst komen

09 januari 2017, 23:36 uur

In Duitsland is de laatste weken veel commotie ontstaan omdat het WK niet in eigen land op de publieke en/of commerciële zenders te zien is. Talrijke tv-stations hebben met beIN Sport onderhandeld, zonder resultaat.

Het enige aanbod dat de Duitse handbalfans kregen zijn de – kostenloze – uitzendingen via www.handball.dkb.de of via het kanaal van DKB via de YouTube-App. De Duitse Kredietbank AG (DKB), sponsor van de Duitse ploeg, heeft diep in de geldbuidel getast en de livestreams alsnog mogelijk gemaakt. Bij wedstrijden van de Duitse ploeg ontbreekt het Duitse commentaar en wordt het Engelse commentaar overgenomen. De uitzending begint bij het opkomen van de teams en eindigt meteen na het laatste fluitsignaal.

De livestreams zijn alleen in Duitsland te ontvangen. Google en YouTube herkennen in hun systemen alleen Duitse internetgebruikers. In totaal worden op deze manier 51 wedstrijden uitgezonden. Journalsitenvakbonden hebben ook hun kritiek meermaals geüit maar kregen vooralsnog nul op het request van de IHF (Internationale Handbal Federatie).

De Duitse handbalbond is vooralsnog opgelucht dat er via de homepage van DKB wedstrijden gevolgd kunnen worden door de Duitse fans. Duitsland, hét land met een grote handbaltraditie, niet meer voor de buis maar achter de laptop! Voorzitter Andreas Michelmann hoopt dat de politiek zich in de toekomst met dit soort zaken gaat bemoeien. Immers, grote Duitse sponsors komen nu duidelijk niet aan hun trekken. Vice-voorzitter Bob Hanning trekt fel van leer tegen publicaties op diverse websites die deze noodoplossing alsnog bekritiseren. “Mensen met die kritiek moeten dringend naar een psychiater!”

“Handbal op WK en EK moeten op een beschermde lijst komen,” aldus Michelmann. “Toegankelijk via de publieke zenders, zoals ook de Olympische Spelen. Stel, er komen geen beelden van het voetbal WK of EK! Duitsland zou in dat geval te klein zijn!”

Hoe dan ook: in 2019 is er het WK in een gezamenlijke organisatie van Duitsland en Denemarken. Het tv-verdrag dat de IHF sluit mag niet nog een keer op deze manier ingevuld worden, aldus Bundesliga-Boss Uwe Schwenker in de media. 

Laatste update: 09 januari 2017, 22:44 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Andreas Michelmann: EK/WK handbal moet op een beschermde lijst komen