Angela Malestein breekt haar neus op haar verjaardag

Bietigheim pakt punt op de valreep tegen BVB

International Angela Malestein heeft woensdagavond in de met 26-26 nipt gelijk gespeelde wedstrijd tegen BVB Dortmund, op de dag dat ze 25 jaar is geworden, een gebroken neus opgelopen.

Na anderhalve minuut klapt de speelster van Bietigheim bij een sprongschot waarmee ze de 1-2 scoort met haar hoofd bovenop het hoofd van BVB speelster Mira Emberovics. Na ongeveer vier minuten op het veld behandeld te zijn vertrekt Malestein versuft naar de kleedkamer.

Na het uitvallen van Malestein gaat het met de gasten minder goed. BVB, met Harma van Kreij op de rechter opbouwpositie komt bij 4-3 op voorsprong en weet deze gedurende de eerste helft uit te bouwen naar de 13-9 ruststand. In de tweede helft kan de thuis ploeg die voorsprong nog verder uitbouwen naar 20-14 21-15 (40’).

Als Dortmund-keepster Clara Woltering na een door Anna Loerper benutte zevenmeter haar middelvinger opsteekt richting Loerper, kan de ex-international vanwege deze onsportieve daad met rood vertrekken. Het luidt ook de wederopstanding in van Bietigheim dat bij 23-23 (56’) weer voor het eerst naast BVB komt. In de slotfase pakt BVB steeds de voorsprong. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd dacht BVB nog met deze zege aan de haal te gaan als Mira Emberovics de 27-26 scoort maar de scheidsrechters beslissen dat dat score buiten de tijd is. Daarmee eindigt de wedstrijd in 26-26.

Nummer 21 Harma van Kreij

Voor BVB scoort Harma van Kreij tweemaal. Bij Bietigheim scoren Angela Malestein en Martine Smeets éénmaal en Charris Rozenmalen viermaal.

In de strijd om de landstitel loopt Thüringer HC door dit gelijkspel weer een punt uit op Bietigheim. De titelverdediger staat nu drie punten achter op Thüringer dat zelf ook maar nipt met 27-28 bij Bayer Leverkusen wist te winnen.