Nieuws

Anna Loerper met onmiddellijke ingang naar Bietigheim

"Ik verheug me op nieuwe en spannende uitdagingen" 

Door Frits Feuler – De aanvoerster van de nationale Duitse ploeg, Anna Loerper, verlaat TuS Metzingen en sluit meteen aan bij SG BBM Bietgheim, de ploeg van het viertal Oranje-internationals Wester, Smeets, Malenstein en Rozemalen. Loerper (33) is meteen speelgerechtigd voor het competitieduel woensdagavond, uit bij Borussia Dortmund en tekent een contract tot juni 2019. Bij Bietigheim verruilt ze het rugnummer 10 van Metzingen voor nummer 19 bij haar nieuwe club.

Loerper is niet speelgerechtigd voor de Champions League. Pikant detail: haar debuut voor het nieuwe thuispubliek vindt op 7 februari plaats, tegen haar oude club Metzingen.

Eerder al was er sprake dat het doorlopende contract van Loerper in de komende zomer ontbonden zou worden. Nu zijn beide clubs en de speelster het erover eens geworden om dit enkele maanden eerder te doen.

“Zeker, deze wissel van club is verrassend op dit moment in de competitie maar de kans om ook volgend seizoen op het hoogste niveau te kunnen handballen, moest ik nu grijpen. Bietigheim biedt me deze mogelijkheid die bij Metzingen op dit moment nog onzeker is. Ik was al sinds twee jaar overtuigd dat mijn carrière bij Metzingen zou eindigen en dan de club verder zou kunnen helpen in haar ontwikkeling. De beslissing van de club vorige week was volledig onverwacht. Nu ben ik er klaar voor om naar de toekomst te kijken en ik verheug me op nieuwe, spannende uitdagingen bij Bietigheim,” laat Loerper bij haar nieuwe club optekenen.

“Puur op sportieve gronden hebben we als club besloten het contract met Anna in juli 2018 niet meer te verlengen. Daarop heeft ze ons verzocht te willen mee werken aan een directe overgang naar Bietigheim. Een beetje verrassend voor ons, ja, want ze had, als aanvoerster, nog een contract. Bovendien had ze een grote invloed op de sportieve gebeurtenissen rond de ploeg. We zijn een beetje geschokt, maar ik ben van mening: reizigers moet je niet willen tegenhouden! Daarom zijn we met een oplossing gekomen om haar wens te vervullen,” verklaart directeur Ferenc Rott zijn beslissing. “Sportief gezien is deze situatie ook een kans om de voor de zomer geplande ombouw op die middenpositie al eerder door te voeren. Ik ben er zeker van dat we onze gestelde doelen met onze ploeg zonder meer zullen bereiken.”

Aan de andere kant tevreden geluiden over deze spectaculaire toptransfer. Gerit Winnen, sportdirecteur bij Bietigheim: “Na de zware blessure van Kim Naidzinavicius is de oplossing met Anna Loerper een perfecte oplossing. Als spelverdeelster heeft ze uitstekende kwaliteiten en met haar schat aan ervaring alsook haar aparte spelstijl kunnen we in de tweede competitiehelft en komend seizoen alleen maar profiteren.” 

Deel dit bericht