Annick Lipman grijpt naast de Noorse titel

De 28-jarige keepster Annick Lipman uit het Overijsselse Zwolle heeft zondag met haar Noorse ploeg Vipers Kristiansand naast de Noorse titel gegrepen. Na de 31-30 winst van donderdag in eigen huis tegen de grote titel favoriet Larvik HK wist men zondag de return in Larvik niet in winst om te zetten. Na de 13-10 ruststand werd het uiteindelijk 26-20 voor Larvik dat daarmee haar titel wist te prolongeren.

Vipers begon nog hoopgeven zij het dat de voorsprong tot 3-4 beperkt bleef tot een doelpunt. Daarna gin g het eigenlijk al meteen fout als Larvik zes keer op rij scoort en in de 19e minuut op een 9-4 voorspong uit komt. Nog voor rust komt vipers strek terug naar 10-9 maar moet uiteindelijk toch toezien dat Latvik met de voorspong de kleedkamers in gaat: 13-10

Na rust wordt het nog 13-12 en 13-14 maar daarna loopt Larvik toch gestaag uit komt halverwege uit op 20-15 en loop daarna door naar 24-16 met nog zeven minuten te spelen is de wedstrijd dan toch gespeeld. Uiteindelijk zette oud E&O speelsters Thorey Rosa Stefansdottir de 26-20 eindstand op het scorebord.

Voor Annick Lipman betekend dit het afscheid bij Vipers Kristiansand  zijn  gaat volgend seizoen spelen voor het Noorse Gjerpen