Nieuws

Anouk Nieuwenweg verlengt contract

HSG Bad Wildungen Vipers is het gelukt voortijdig het contract met opbouwspeelster Anouk Nieuwenweg met nog een seizoen te verlengen tot 2019. Daarna is er nog een optie voor een volgend seizoen. De sympathieke Nederlandse die afgelopen woensdag voor Oranje genomineerd werd voor de beide EK-kwalificatieduels tegen Wit-Rusland (27 september) en Kosovo (1 oktober) bezet een sleutelpositie in de ploeg van trainster Tessa Bremmer. Twee jaar geleden verruilde Anouk Nieuwenweg E&O voor de ploeg uit Noord-Hessen.

De toen nog 19-jarige ontwikkelde zich positief tot een van de steunpilaren op de rechter opbouwpositie. Een belangrijke steun daarbij was zeker trainster Tessa Bremmer. Zij versnelde haar ontwikkeling tot basisspeelster door haar inschattingsvermogen en haar open karakter. Zo kreeg Anouk die inmiddels goed Duits spreekt, rugdekking en raadgevingen die ze voor haar sportief rijpingsproces op haar leeftijd nodig had. Die ontwikkeling bleef ook in Nederland niet onopgemerkt, zodat ze regelmatig werd opgeroepen voor Jong Oranje en intussen ook voor het ‘grote’ Oranje.

Nu is ze dus een van de centrale speelsters van de Vipers en daardoor wekte ze ook belangstelling van andere Bundesligaclubs. Toch besloot ‘Noukie’ zoals in het team haar bijnaam luidt, tot een langer verblijf in Bad Wildungen waar ze inmiddels tot een echte clubspeelster is uitgegroeid.

Belangrijk voor haar contractverlenging was een verder professionalisering binnen de club. Nieuwe structuren, de komst van technisch directeur Jochen Busch en de kwalitatieve alsook kwantitatieve uitbreiding van de ploeg waardoor men op termijn hogere sportieve doelen kan nastreven.

“Ik ben blij dat ik nog langer in Bad Wildungen kan blijven, omdat ik me hier thuis voel. De omgeving en de sfeer in de ploeg kloppen simpelweg. Voor mij, als jonge speelster, zijn hier echt goede voorwaarden geschapen. Met Tessa Bremmer heb ik een zeer ervaren trainster getroffen die me nog veel kan leren. Ik ben nog niet aan het einde van mijn ontwikkeling. Ik krijg hier de tijd en de rust zodat ik me zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen. Ondanks mijn nog jonge leeftijd krijg ik al veel speeltijd die me erg goed van pas komt. Ben er ook van overtuigd dat we als team ook stappen voorwaarts gaan maken. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen,” vertelt de Nederlandse international. 

Deel dit bericht