Nieuws

Arthur Langedijk neemt de bal bij ZAP over van George Dekeling.

De vertrekkende trainer bij AES/Arnhem was al langere tijd op zoek naar een nieuwe uitdaging  en heeft met ZAP gekozen voor het volgen van zijn hart en passie voor de sport.

ZAP was op zoek naar een echte clubtrainer, die nauw betrokken wil zijn bij de ontwikkeling van de topsportambities die de club heeft. Om die te kunnen verwezenlijken is er een visie ontwikkeld waarbij een hoogwaardige  staf van trainers en begeleiding centraal staat. In Langedijk meent ZAP de juiste persoon gevonden te hebben om deze visie mede gestalte te geven en tevens Damesselectie die momenteel uitkomt in de eerste divisie  tot het hoogst haalbare te brengen.

Een paar vergelijkingen kunnen hierbij  direct getrokken worden. Zowel met Kwiek, waar Langedijk in twee jaar de club van Eerste naar Eredivisie heeft gebracht, als met AHV Swift, die hij in de afgelopen 2 jaar  van een potentiele degradatiekandidaat tot de top van de Eredivisie en aan de grens van de BENE-League bracht.

Langedijk mag tot één van de meest succesvolle trainers van Nederland gerekend worden, die in ZAP een nieuwe uitdaging gevonden heeft, welke aansluit bij zijn vermogen tot team- en clubontwikkeling en intense sportbeleving.

Bij ZAP wordt Arthur Langedijk de opvolger van George Dekeling die afgelopen seizoen het stokje had overgenomen van Roanld van de Kamp die vorig seizoen met de ploeg uit Breezand de promotie naar de eerste divisie realiseerde. George Dekeling heeft de ploeg dit seizoen naar de vierde plaatst in de eindstand van de eerste divisie geleidt en speelt momenteel in de nacompetitie met eventueel de mogelijk tot het spelen van promotie wedstrijden naar de eredivisie als de ploeg de nacompetitie winnend kan afsluiten.

Naast trainer coach bij AES Arnhem en Kwiek Raalte, was Langedijk in het verleden ook trainer coach bij E&O in Emmen, HARO Rotterdam , Groene Ster in Zevenbergen en AAC Arnhem waar hij op dertienjarige leeftijd de huidige wereldster Estavana Polman liet debuteren.

  

Deel dit bericht