Nieuws

Bartek Konitz verlaat Poolse competitie

De 32-jarige Bartek Konitz vertrekt uit de Poolse competitie. De voormalig Nederlands international en tegenwoordig Pools international gaat komend seizoen spelen in het weer naar de tweede Bundesliga gepromoveerde VfL Eintracht Hagen.

Het afgelopen seizoen speelde Konitz voor Pogoni Szczecin. Het is niet de eerste keer dat Konitz in de Bundesliga gaat spelen. Tussen 2010 en 2012 speelde hij een half jaar voor TuS N. Lübbelcke en anderhalf  jaar voor HC Rheinland.

Konitz is voor Eintracht Hagen waar Niels Pfannenschmidt trainer-coach is de tweede toptransfer nadat men in eerste instantie de Kroaat Dragan Jerkovic wist binnen te halen.

Tot zijn 22e speelde Konitz in Nederland voor Tachos in Waalwijk. Daarna begon zijn internationale reis. Vier jaar speelde hij bij Vive Kielce waar hij zich stormachtig ontwikkelde maar na een auto-ongeluk behoorlijk werd teruggeworpen vanwege een zware kwetsuur aan zijn hand. In 2010  vertrok hij en kwam hij via TuS N-Lübbecke bij DHC Rheinland (tegenwoordig weer TV Dormagen) in Duitsland terecht. Vervolgens haalde Pogoni Szczecin hem weer terug naar Polen. Daar maakte hij een sterke ontwikkeling door en kwam hij ook in beeld bij de Poolse nationale ploeg die op dat momenten gecoacht werd door Michael Biegler.

Na drie jaar in Szczecin gespeeld te hebben kreeg hij een aanbod van Wisla Plok de tweede ploeg van het land achter Kielce. Een hardnekkige schouderblessure stond een echte doorbraak in de weg, al speelde hij op het EK van 2016 tegen Zweden een geweldige wedstrijd. Na het EK moest hij echter toch aan zijn schouder geopereerd worden en verlengde Plock zijn contract niet waarna hij terugkeerde naar Pogoni Szczecin. Vandaar keert hij nu terug naar Duitsland.

De plannen en doelstelling die Hagen voor de toekomst heeft waren voor Konitz niet alleen een belangrijke reden om voor de nieuwkomer in de tweede Bundesliga te kiezen. Een grote rol speelde dat het een stuk dichterbij Nederland is waar zijn ouders, schoonouders en andere familieleden wonen . Dat maakte de keus ook wel een stuk makkelijker.   

Deel dit bericht