Nieuws

Beachhandballers moeten doelen bijstellen: Gaan voor het hoogst haalbare

Vandaag verloren de Nederlandse Beachhandballers de belangrijke vierde groepswedstrijd bij het EK Beachhandbal in het Kroatische Zagreb met 2-0 van Hongarije (Zoals wij berichtte) Het betekende een uur later de definitieve uitschakeling van Oranje voor het hoofdtoernooi. Omdat Duitsland, na de wedstrijd van Nederland,  met 2-1 van Polen wist te winnen kan Nederland ondanks dat men donderdag nog twee wedstrijden moet spelen geen vierde meer worden.

De technische staf van Oranje is daarom wel een klein beetje teleurgesteld. “We zijn nog in de opstartende fase met de Nederlandse A Ploeg nadat we een aantal jaren geen Nederlandse mannen Beach handbalploeg hebben gehad”, vertelt Jeroen Baats.

“We hadden gehoopt dat we klaar waren om bij het EK een aantal wedstrijden te winnen, maar helaas is dat tot nu toe nog niet gelukt. We zien binnen de groep hele mooie dingen maar ook nog veel fouten. Op dit niveau zie je meteen dat die fouten direct wordt afgestraft”. Ook vandaag speelt Oranje we weer erg wisselend. “We spelen een slechte eerste set en ook het begin van de tweede set was niet goed. Maar daarna hebben de spelers het toch goed opgepakt en komen ze net op het einde twee punten te kort om nog voor een sloot out te kunnen gaan”.  

Baats: “Omdat Duitsland vandaag gewonnen heeft van Polen zijn onze kansen op de vierde plek weg. We moeten het toernooi nu gewoon goed uitspelen en leren van onze fouten. We gaan nog steeds voor het hoogst haalbare dus  morgen willen we de laatste twee poulewedstrijden tegen Rusland en Polen toch graag winnen en dan spelen voor de plaatsten 9 t/m 14  

Deel dit bericht