Beachhandballers sluiten groepsfase af met eerste EK overwinning

Donderdag stonden er voor de Nederlandse Beachhandballers nog twee groepswedstrijden op het programma bij het EK Beachhandbal in het Kroatische Zagreb vooraleer men vrijdag mag gaan strijden voor de plaatsten 9 t/m 15.

Doelstelling voor Oranje was om beide wedstrijden winnend af te sluiten, maar dat lukte maar ten dele. De eerste wedstrijd tegen Rusland werd  opnieuw verloren. Met de set standen 21-14 en 17-12 ging de winst met 2-0 naar de Russen.  In deze wedstrijd scoorden Bas van den Dungen 10 punten, Robin Jansen 8 en David de Witt 6 punten

In  de laatste groepswedstrijd tegen Polen wisten de heren dan eindelijk hun eerste overwinning te pakken al ging het in eerste instantie moeizaam. Oranje miste in de eerste set en aan het begin van de tweede set opnieuw te veel kansen waardoor men zichzelf steeds in een moeilijke positie manoeuvreerde.

In de eerste set pakte Polen al snel een 6-2 voorsprong maar zag Oranje bij 10-10 weer langszij komen, maar opnieuw liepen de Polen uit naar 16-12. Nu kwam Oranje bij 18-18 met nog een minuut te spelen weer op langszij. De wedstrijd eindigde  echter in 20-20 waarna er verlengt moest worden. Hierin was het Robin Jansen die het winnende punt voor Oranje wist te scoren: 21-20.

In de tweede set pakte Polen opnieuw de voorspong maar die bleef nu beperkt tot twee punten waardoor Oranje wel steeds geijkt wist te maken. Vanaf 8-8 nam men dan het heft in handen en liep men uit naar 8-14  met nog twee minuten te spelen. Die voorsprong gaf men niet meer uithanden al werd men in de laatste minuut nog wel een beetje slordig waardoor Polen nog terug kon komen van 10-17 naar de 14-17 eindstand in de tweede set. Daarmee pakte tot vreugde van iedereen Oranje zijn eerste overwinning bij het EK Beachhandbal