Beachhandbalsters ongeslagen naar kwartfinale van EK Beachhandbal

De Nederlandse Beachhandbalsters hebben vrijdag ongeslagen de kwartfinale bereikt. Vandaag werd de Nederlandse ploeg twee keer op de proef gesteld. Allereerst moest men tegen Griekenland aantreden, de nummer twee uit groep C. Vervolgens stond Noorwegen op het programma, de groepswinnaar uit Poule B.

In beide wedstrijden Oranje danig op de proef gesteld. Zodanig dat men zowel tegen Griekenland als Noorwegen de eerste set moet prijsgeven, nadat men in de eerste zes wedstrijden geen enkele set had hoeven af te geven.

Tegen Griekenland verloor Oranje de eerste set met 18-19 maar wist dit in de tweede set te herstellen met een ruime 19-12 overwinning. Voor de eerste keer moest Oranje shoot outs nemen. Dit verliep nog niet helemaal naar wens maar aangezien Griekenland ook moeite had om tot scoren te komen was een 3-2 overwinning voldoende voor de 2-1 overwinning.

Scores voor Nederland tegen Griekenland: Eefke ter Sluis 16 punten. Isabel Barnard en Krista Mol beiden 9 punten.

Tegen Noorwegen had Nederland het in eerste instantie moeilijk in de eerste set. Vanaf 4-4 keek men tegen een achterstand aan die in het tweede deel uitgroeide naar vijf punten: 9-14. Pas in de slotminuut kon Oranje nog dicht bijkomen (17-19) maar Noorwegen had toch het laatste antwoord en kon met 17-20 de eerste set binnenslepen.

In de tweede set verliep het in eerste instantie ook niet zo voortvarend en keek Nederland ook geruime tijd tegen een achterstand aan van drie punten. Van 7-10 ging het dan naar 11-10 maar ook weer naar 11-12 waarna Oranje toch een gaatje kon slaan van drie punten: 15-12. Dit kon men niet vasthouden. Noorwegen kwam weer terug:16-16 en pakte ook weer de voorspong. Met nog zes seconden te spelen staat het 18-19. Nederland pakt een time-out en ziet de afgesproken combinatie in de laatste seconden benut worden door Eefke ter Sluis die daarmee een nederlaag voor Nederland voorkwam.

Opnieuw moesten er shoot outs genomen worden en opnieuw was het een zenuwslopende aangelegenheid omdat beide landen er toch wel een aantal misten. Nederland kon uiteindelijk haar zenuwen het beste in bedwang houden en zegevierde met 6-3 en pakte daarmee de achtste overwinning in acht wedstijden tijden dit EK Beachhandbal.

Scores voor Nederland tegen Noorwegen: Eefke ter Sluis 16 punten, Danielle Rozing en Isabel Bernard beiden 7 punten en Maud de Borst 6 punten.

In de kwarfinale speelt Nederland tegen de nummer vier van groep 2.