Beker: Handbalteams van Bevo zorgen voor verrassende uitslagen

Op de tweede speeldag van de voorronde van de bekercompetitie zijn het de uitslagen van de handbalsters van Bevo die opvallend genoemd mogen worden.

Eerste divisionist Herpertz Bevo Hc verloor de uitwedstrijd bij Hoofdklasser Margraten na een 14-9 ruststand met 25-24. Daarmee wist Bevo de wedstrijd nog behoorlijk spannend te maken in de slotfase, want  de ploeg uit Panningen keek tegen een behoorlijke achtestand aan en kwam terug van een 19-10 achterstand. Men kwam echter net te kort om er nog een verlenging uit te slepen. Maurice Janssen, die een aantal speelsters moest missen, noemde het publiek de grote winnaar van de vanavond.

Wel had hij aanmerkingen op het soort bal waarmee ze zonder hars moesten spelen. “De wedstrijd maakte mij niet zoveel uit, wij zullen de beker niet winnen”, aldus Janssen,  “maar wat ik niet snap is dat het HHV geen bal voorschrijft als er zonder hars gespeeld moet worden. Nu pakken ze de eerste de beste strandbal en daar ga je dan. Maar wel zeggen dat het niveau omhoog moet. Het is niet om aan te zien. Maar ondanks dit alles hadden we beter moeten verdedigen de eerste veertig minuten”, waarmee hij toch de hand in eigen boezem steekt.

Het dit jaar naar de hoofdklasse gepromoveerde Bevo 2 won de thuiswedstrijd tegen het terug naar de tweede divisie gepromoveerde MIC uit Meerssen met 25-17 waarmee de Tweede ploeg van de Panningse vereniging zich wel wist te plaatsten voor de eerste ronde,

De handbalsters van Ventura behaalden een regelmatige overwinning op ROAC na een 16-8 ruststand zegevierde de ploeg uit Schiedam in eigen huis met 35-14.

De dames van Hellas 2 speelde thuis tegen divisiegenoot Twist uit Vlaardingen. De thuisploeg zegevierde in een echte woensdagavond wedstrijd die langzaam opgang kwam met 28-18. De Haagse ploeg heeft de hele wedstrijd op voorsprong gestaan en is geen enkel moment in gevaar geweest.

Kijk hier voor de uitslagen van dinsdag en woensdagavond en het resterende programma uit de voorronde bij de dames