Nieuws

Bekertoernooi dames blijft verrassend. Ook Foreholte sneuvelt

Donderdagavond stonde de laatste acht wedstrijden uit d eeerste ronde van het dames Bekertoernooi op het programma. Ook vandaag bleven de verrassende uitslagen binnen komen.

Eredivisionist Foreholte sneuvelt in de eerste ronde van het bekertoernooi. De ploeg uit Voorhout verloor de uitwedstrijd bij Quintus 2 na een 11-11 ruststand met 26-22

“Het zijn een paar twee minuten straf die wij onnodig pakken die ons nekken” vertelt Coach Ken van Hasselt voor wie de uitschakeling een tegenvaller is. “De beslissing valt in de laatste vijf minuten van de wedstrijd. Quintus spelde gewoon goed terwijl wij veel te statisch waren in de aanval. Aan de andere kan kan ik wel zeggen dat we veel beter hebben gespeeld dan afgelopen zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Venlo. Dat is dan wel een positief punt”.

Daar waar Quintus 2 stutte tegen eredivisionist Foreholte, Aalsmeer geen problemen kende met Nieuwegein (19-33) moet de koploper uit de eerste divisie DSVD tot het uiterste gaan om de tweede rond te kunnen bereiken. Tegen Tweede divisionist de Tukkers moest er een verlenging aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de 14-18 ruststand en 24-24 eindstand zegevierde DSDV nipt met 28-30. In eerste instantie leek er geen vuiltje aan de lucht voor DSVD dat een voorsprong van zeven doelpunten bij elkaar had gespeeld (8-15) . Maar de Tukkers gaf zich niet zomaar gewonnen en in een spannende slotfase kwam de ploeg uit Aalberg weer op gelijk hoogte en wist het een verlening af te dwingen. Daarin was DSVD dan weer nipt te sterk.

Wat de Tukkers net niet lukte, lukte wel twee hoofdklassers tegen een Tweede divisie ploeg. Geel Zwart en E&O 2 hebben zich geplaatst voor de tweede ronde.

Geel Zwart versloeg Vido na een 16-15 ruststand met 34-29. “Een verdiende zege volgens coach Rol Schulte van Vido. Geel Zwart speelde fris en enthousiast. Bij ons zag de dekking er vooral in de tweede helft uit als een verplicht nummertje. In het laatste kwartier kregen we bijna geen vat op Elles Bakker van Geel Zwart die bijna in haar eentje de beslissende klap uitdeelde. Ik ben wel blij dat ik vooral bij vlagen in de eerste helft wel weer mooi combinatiespel heb gezien bij mijn ploeg. Ik hoop dat we die lijn kunnen doortrekken in de competitie”.

De handbalsters van hoofdklasser E&O 2 versloegen donderdagavond in eigen huis toch wel verrassend tweede divisionist DOS in de gemeentelijke derby na een 11-11 ruststand met 27-25.

Volendam speelde onbevangen in de topper uit de tweede divisie A tegens SEW 2. Beide ploegen staat op de eerste plaatst met één verliespunt. De winst ging naar de dames van Volendam op strijd en enthousiasme na een 16-10 ruststand met 26-20 Daarmee gaat het bekeravontuur voor de ploeg van Ruud van de Broeck verder in de tweede ronde.

Verder wisten Vlug en Lenig 2, DSVD 2 en DSO zich te plaatsten voor de tweede ronde

Kijk hier voor alle uitslagen van de eerste ronde

Deel dit bericht