Nieuws

BENE-League is onvoorspelbaar gezien de druk bij de ploegen

Het wordt opnieuw een bijzonder spannend weekend in de BENE-League. en daarmee ook haast onvoorspelbaar gezien de druk bij de verschillende ploegen. Een foutje is dan ook snel gemaakt en kan gezien de huidig situatie grote gevolgen hebben.

Titel verdediger Bocholt kan wel een stootje hebben met vijf punten voorsprong op OCI-LIONS, Herpetz Bevo, Hubo Initia Hasselt en FIQAS Aalsmeer en daarachter op twee punten Kras Volendam en Visé. Het is dan ook dringen voor een plaats in de Final4 op 17 en 18 maart in Den Bosch

Bocholt gaat dan ook met een flinke buffer in de achterzak op weg naar de uitwedstrijd tegen Aalsmeer. De ploeg die de BENE-League kampioen in een doordeweekse wedstrijd verraste in eigenhuis en met een 41-42 overwinning weer huiswaarts keerde. Het was het kantelpunt in de opmars van Aalsmeer dat vervolgens nog negen wedstrijden op rij niet verloor tot men afgelopen weekend bij Hasselt op bezoek moest.  Bocholt zal komend weekend zeker ook opzoek gaan naar een revanche. Met een zege in Aalsmeer komt de Final4 zeer dicht bij, maar Ook de Noord Hollanders om dezelfde reden gebaad bij een zege.

OCI-LIONS heeft na het debacle van afgelopen weekend opnieuw een lastige wedstrijd voor de boeg. De vicekampioen van de BENE-League gaat op bezoek bij JMS Hurry Up  dat geen kans meer heeft op de Final4. De Drentse ploeg gaat ervan uit dat men na de BENE-league degradatiehandbal moet spelen en gooit dan ook alles op het winnen van de beker. Dat wil niet zeggen dat men de BENE-Leaguewedstrijden laat lopen. LIONS heeft de afgelopen periode lang tijd op miraculeuze wijze de tweede plaats in handen weten te houden maar  kan zich nu geen nederlaag permitteren zonder dat het consequenties heeft in de stand van de BENE-league

Herpetz Bevo HC en Hubo Initia Hasselt spelen allebei een uitwedstrijd en treffen op papier een tegenstander waarvan men moet kunnen winnen. Bevo speelt tegen Tongeren en is gewaarschuwd door de verrassende zege van de Eburonen van vorige week op bezoek bij LIONS. Van onderschatting kan dan ook gen sprake zijn dat zou de eerste zege op Volendam in tweenehelaf jaar van vorige week weer te niet doen.

Dat zou ook moeten gelde voor Hasselt maar de Hasselaren moeten uit naar Antwerpen en uitwedstrijden zijn dit seizoen een groot probleem voor de kampioen van 2016. Slechts twee keer werd er gewonnen bij Hurry Up en Quintus. Ook de thuiswedstrijd tegen Sasja werd een moeilijke 29-25 overwinning. Gerust kan men dan ook niet zijn bij Hasselt omdat Sasja mathematisch Sporting Nelo nog kan achterhalen maar dan moet men wel beginnen met twee punten te halen tegen Hasselt.

Kras Volendam en HC Visé BM treffen elkaar dit weekend in een rechtstreeks duel om een plaats in de Finale4. De winnaar zal in ieder geval aansluiting kunnen houden met de top 4 van de BENE-league. Gezien de verloop van de competitie zal Volendam in het voordeel zijn. Zij hebben dit seizoen thuis nog niet verloren terwijl Visé net als Hasselt slecht twee keer heeft gewonnen in een uitwedstrijd.

Wematrans Quintus en Sporting Nelo treffen elkaar in Kwintsheul. De thuisploeg De thuisploeg is al veroordeeld tot het spelen van de promotie/degradatiecompetitie na afloop van de BENE-League. Alle wedstrijd die men nu nog in de BENE-League speelt zijn dan ook een voorbereiding op nacompetitie die voor de Heulse ploeg geslaagd is als ze zich weten te handhaven voor de BENE-League. Sporting Nelo voelt de druk nog steeds van Tongeren en Sasja die graag nog de sprong naar de vierde positie van de Belgische ploegen willen maken. De ploeg uit Neerpelt zal er dan ook alles aan gaan doen om de punten mee te nemen uit Kwintsheul

Deel dit bericht