Nieuws

BENE-League topper dit weekend: Hasselt vs Volendam

Aanstaande zaterdag staan er vijf wedstrijden in de BENE-League op het programma. Donderdagavond werd de wedstrijd tussen HC Vise en Callant Tongeren al vooruit gespeeld. Na een 18-10 ruststand zegevierde Visé redelijk eenvoudig. Nadat de thuisploeg in de tweede helft was uitgelopen naar 33-17, kon Tongeren in de laatste acht minuten van de wedstrijd, vanwege een slordig spelend Visé dat fouten ging maken, nog terugkomen naar 34-27 met snelle tegenaanvallen. Met deze zege behoudt Visé wel zicht op deelname aan de Final4.

De strijd om een plaats in die Final4 heeft nog nooit zo’n een dergelijke strijd opgeleverd als dit jaar.  Zeven ploegen vechten om vier plaatsen en om welke ploeg het ook gaat, behoudens Bocholt, die hebben een ruime marge op de achtervolgende zes teams: Wie zich in de komende weken het meest stabiel toont zal een plek in de Final4 gaan veroveren. In dit stadium van de strijd kan feitelijk geen enkele ploeg zich een nederlaag veroorloven, dus zal iedereen volop voor de winst moeten gaan, ongeacht de tegenstander.

De meest interessante en in het oog springende wedstrijd van dit weekend is die tussen Hubo Initia Hasselt en Kras Volendam. Vorige week wist Hasselt met een uitoverwinning bij Sasja weer een plaats in de top 4 te bemachtigen terwijl Volendam die plek ook nog steeds begeert na de winst thuis tegen Visé. De pijn voor de Noord-Hollanders zat hem meer in de wedstrijd van twee weken geleden, uit bij Bevo, die nipt werd verloren. Voor Volendam wordt het zaterdag opnieuw geen gemakkelijke opgave om de punten mee naar huis te nemen. Het geroutineerde Hasselt is thuis ijzersterk en heeft daar nog geen punt  laten liggen dit seizoen. Daarnaast zal de uitzege van vorige week de ploeg weer volop zelfvertrouwen hebben gegeven met het oog op het naderende slot van de BENE-League.

In het kielzog van Hasselt tegen Volendam treffen de vier ploegen elkaar die nog aanspraak maken op een plaats in de Final4 en een van de vijf ploegen die inmiddels daar al voor is uitgeschakeld. OCI-LIONS treft thuis Wematrans Quintus, Herpertz Bevo speelt thuis tegen JMS Hurry Up, Sporting Nelo mag het gaan opnemen tegen FIQAS Aalsmeer en Bocholt ontvangt thuis Sasja.

Deze ploegen zullen zich echter zeker niet zomaar gewonnen geven. De Nederlandse ploegen Hurry Up en Quintus zullen na afloop van de internationale competitie de strijd om degradatie uit die BENE-League moeten voorkomen en de strijd moeten aangaan met de nummers een en twee van de Nederlandse eredivisie. Hurry Up gaat daarnaast voor de bekerwinst en zal de BENE-League wedstrijden gebruiken om zich daarop voor te bereiden. De Zwartemeerders zullen het Bevo Hc zaterdagavond dan ook knap lastig kunnen gaan maken, terwijl Bevo kost wat kost zijn tweede plaats wil verdedigen.

Ook Quintus mag men niet onderschatten. De Westlanders komen, naarmate de competitie vordert, steeds beter in vorm en boekten vorige week de tweede zege tegen Nelo. Quintus gaat zaterdagavond op bezoek bij OCI-LIONS dat momenteel zeker niet blaakt van het zelfvertrouwen. Van de laatste vijf wedstrijden werd er slechts één winnend afgesloten. De Limburgers mogen de ploeg van Alex Curescu dan ook zeker niet onderschatten. LIONS is in alle opzichten nog altijd de ploeg van de laatste drie jaar en daar wil iedereen graag van winnen.

Bij de Belgische ploegen staat Sporting Nelo op de vierde Belgische positie die recht geeft op het spelen van de play-offs. Callant Tongeren en Sasja HC zouden in de huidige situatie moeten gaan spelen om hun positie in de BENE-League te behouden met de nummers een en twee uit eerste nationale. Het verschil tussen Sporting Nelo en Tongeren bedraagt maar vier punten en met Saja wordt het gat zes punten. Toch hebben beide ploegen nog zicht op die vierde plaats maar dan moet wel alles goed vallen. Tongeren kan nog op gelijke hoogte komen met Nelo. Zij spelen thuis nog tegen datzelfde Nelo en Sasja en moeten dan ook nog hopen dat ze elders nog een bonus punt kunnen pakken. Maar dat geldt ook voor Sasja. Zij treffen nog Sporting Nelo en Quintus thuis en Tongeren uit. Ook de Antwerpenaren hopen ergens misschien nog een extra punt te kunnen meepikken. Of dat komend weekend gaat lukken bij Bocholt thuis valt te betwijfelen. De titelverdediger heeft zich na een dipje in december weer goed herpakt. Zeker de zege vorige week bij Aalsmeer moet de ploeg weer veel vertrouwen hebben gegeven.

Dit alles zet Nelo dan ook flink op scherp. De nieuwkomer heeft zijn zinnen gezet op die vierde positie en die wil men kost wat het kost niet uit handen geven. Wat voor Tongeren en Sasja geldt, geldt natuurlijk ook voor Nelo. Zij kunnen zich tegen beide ploegen veilig spelen. Maar hoe sneller die zekerheid komt, des te makkelijker het gaat worden. Vorige week mislukte dat met de nederlaag tegen Quintus, dus men heeft iets recht te zetten. FIQAS Aalsmeer kan dan ook op een getergde tegenstander rekenen. Maar Nelo eveneens. Aalsmeer verloor de laatste twee wedstrijden en viel daarmee weg uit de top 4. Ook Aalsmeer kan zich dus geen nieuwe uitglijder veroorloven en zal er alles aan doen om weer in een gunstige positie te komen.  

Alle wedstrijden zijn via LIve steam te bekijken

Deel dit bericht