Nieuws

Bentelo verrassende derde periodekampioen bij de dames

De handbalsters van Bentelo zijn de verrassende periodekampioen geworden in de eerste divisie van de derde periode. De ploeg van trainer-coach Tom Geertshuis leek halverwege de competitie te moeten gaan strijden tegen degradatie.

In de derde periode herrees de ploeg uit het Twentse Bentelo uit de as en met zeven overwinningen op rij pakte men niet alleen ongeslagen de derde periodetitel. Met de veertien punten die men daarbij verzamelde heeft men zich van de voorlaatste plaats - met vijf punten - opgewerkt naar een stevige middenmoter in de eerste divisie met 19 punten.  

De zevende wedstrijd uit de derde periode werd voor Bentelo thuis met 31-22 een ruime overwinning tegen Hercules dat daarmee nog altijd moet strijden tegen degradatie.

Aan het eind van de competitie speelt Bentelo de nacomptitie met de vier periodekampioenen. De winnaar van deze minicompetitie speelt voor een plaats in de eredivisie tegen de nummer negen van de eredivisie. De eerste twee periodetitels werden gewonnen door ACMAA DSVD en Virto Quintus 2.

Deel dit bericht