Nieuws

Bergische HC laatste degradant uit Bundesliga

Ondanks de winst van 32-24 op TSV Hannover-Burgdorf zijn de handballers van Bergische HC zaterdag toch gedegradeerd uit de Eerste Bundesliga. De ploeg uit Wupperthal die vier jaar geleden promoveerde naar de hoogste Liga zag alle concurrenten die nog in aanmerking kwamen voor degradatie ook winnen.

Met Bergische Hc degraderen ook HBW Balingen-W. en na een seizoen ook HSC Coburg.  

TBV Lemgo met nog twee wedstrijden te gaan de belangrijkste degradatiekandidaat sloeg in de laatste twee wedstrijden nog zijn slag. Ook de laatste wedstrijd tegen Vfl Gummersbach werd thuis met 32-31 gewonnen en daarmee spring de ploeg van Mark van den Beucken, die overigens vandaag bij Oranje in het doel stond,  nog naar de dertiende plaats

Bergische HC moest het daardoor uiteindelijk op doelsaldo afleggen tegen Gummersbach. Met een doelsaldo van -67 redt Gummersbach het vege lijft tegen -86 voor Bergische Hc.

Op de laatste speeldag redde ook TVB 1898 Stuttgart een langer verblijft in de Bundesliga. De ploeg van Bobby Schagen speelde op de laatste speeldag met 26-26 gelijk tegen FA Göppingen en eindigde daarmee op de veertiende plaats

THW Kiel wist na een vrije val in de voorbije weken op de laatste twee speeldagen toch de derde plaats veilig te stellen. Daarmee mag de ploeg aan de Oostzee hopen nog op een wildcard voor de Champions League anders wordt het deelnamen aan de EHF Cup. Dat geldt zeker voor Fuchse Berlin en sc Magdeburg en de winnaar van de EHF cup FA Göppingen.  

Deel dit bericht