Nieuws

Bertus Servaas weg als voorzitter handbalclub Kielce

De Poolse kampioen KS Kielce, in 2016 winnaar van de VELUX EHF Champions League, is nauw verbonden met de naam Bertus Servaas. De Nederlander is niet alleen de geldschieter maar heeft ook andere taken binnen de club. Maar Servaas zal binnenkort niet meer alleen de macht hebben.

“Ik blijf wel voorzitter van Vive Handball SA, maar treedt als voorzitter van de vereniging Vive Tauron Kielce terug. Het werk in beide functies is moeilijk te combineren,” verklaart de Nederlander tegenover Echo Dnia.

Vive Handball SA werd in mei 2016 opgericht en is de economische poot van het profteam. In de club echter wisselen Bertus Servaas en de huidige vice-voorzitter Marian Urban de functies. Tot de clubleiding behoort ook Tadeusz Dziedzic als tweede vice-voorzitter. 

Ook Urban is al vele jaren als sponsor aan de club verbonden en moet nu de geschillen met de gemeenteraad oplossen. De raad weigert tot nu toe de club met een half miljoen euro extra tegemoet te komen.

“We stellen gemeenschapsgeld ter beschikken maar willen wel weten waaraan dit besteed wordt,” citeert Echo Dnia Piotr Kisel van de PiS-Partij. Informatie van Tomasz Bogucki van PiS tegenover Echo Dnia leert dat Kielce nu al bijna zes ton ontvangt van de stad, waarbij opgemerkt dat het meer om een financiële injectie gaat. 

Deel dit bericht