Nieuws

Beslissing genomen: Slovenië speelt verder op EK

Jarenlange schorsing dreigde voor Sloveense handbalbond

Door Frits Feuler –Slovenië is nog steeds teleurgesteld over het uiteindelijke resultaat van het maandagavond-duel tegen Duitsland (25-25). Tweemaal tevergeefs protest, zelfs met het vroegtijdig opstappen werd gedreigd. Maar nadat alle emoties onder controle zijn gebracht, zegevierde uiteindelijk het gezonde verstand: de ploeg van trainer Veselin Vukovic speelt vanavond het derde en laatste groepsduel tegen Montenegro.

Om drie uur vanmiddag hield de Sloveense bond een besloten vergadering. Een uur later deelde voorzitter Franjo Bobinac op een persconferentie het volgende bericht mee: “De Sloveense selectie speelt vanavond tegen Montenegro. Met een zege of gelijkspel komt de ploeg in de tussenronde. Dat zou perfect zijn. Tegen de uitspraak van het Beroepscomité van de EHF gaat de bond evenwel verder procederen bij het Sporttribunaal in Lausanne. Dat betekent nu echter dat het resultaat van het duel tegen Duitsland niet meer veranderd kan worden.”

Mocht de Sloveense ploeg uit protest het EK hebben verlaten, dan was ze hun plek in de volgende ronde uiteraard kwijtgeraakt. De Sloveense bond zou ook aansprakelijk gesteld kunnen worden door de EHF vanwege gederfde inkomsten. Daarnaast riskeerde men een forse hoge boete van de EHF en lag er een jarenlange schorsing in het verschiet. Het WK van 2019 bijvoorbeeld zou meteen verleden tijd zijn geweest en ook kwalificatie voor de Olympische Spelen 2020 hing aan een zijden draadje. 

Deel dit bericht