Bietigheim kan EHF Cup finale bijna niet meer ontgaan

Het Duitse SG BBM Bietigheim met de Nederlandse internationals  Maura Visser, Tess Wester, Angela Malestein en Martine Smeets kan de finale van de EHF Cup bijna niet meer ontgaan. Natuurlijk is er soms veel mogelijk in het handbal en komt het voor dat er een grote achterstand wordt weg gepoest, maar na de 38-27 (19-13) overwinning op het Deense Nykobing Falster HK heeft de ongeslagen koploper uit de Bundesliga zich in een geweldige uitgangspositie gemanoeuvreerd. Wanneer volgende week de return wordt gespeeld heeft men alles in eigen hand.

De twee belangrijkste pionnen bij Bietigheim waren Susan Nuller met een honderd procent score 10 uit 10 en Angela Malestein die met een tachtig procent score van 8 uit 10 ook weer uitstekend op dreef was

De wedstrijd begon in een verschroeiend tempo binnen goed vijf minuten was er negen keer gescoord (5-4). In die fase miste beide ploegen ook nog een kans. Tot 7-7 (11’)  bleef het gelijk op gaan maar daar nam Bietigheim het heft in handen en trok het de wedstrijd naar zich toe. Drie keer Muller en een keer Malestein zorgde voor een 13-8 tussenstand en was het gaatje geslagen. In de resterende 12 minuten liep de thuisploeg weg naar 19-13 ruststand.

Maura Visser, ook goed voor een honderd procent score met 4 uit 4, opende de score direct na rust: 20-13. Bietigheim drukte door en kwam in de veertigste minuut op een voorspong die in de dubbele cijfers (26-16) begon te lopen met o.a twee doelpunten van Malestein en een van Visser.

De duitser ploeg had de volledige controlle over de wedstrijd. Met nog acht minuten te spelen bereikte men de maximale voorsprong van vijftien doelpunten bij 36-21. In de laatste vijf minuten kon de Deense ploeg de achterstand nog terug brengen van 38-23 naar 38-27. Martine Smeets scoorde ook éénmaal