Nieuws

Biettgheim met 4 Nederlandse internationals op weg naar de finale

De handbalsters van het Duitse TuS Metzingen met Jasmina Jankovic, Celine Michielsen, Delaila Agema en Kelly Vollebregten en SG BBM Bietigheim met Maura Visser, Tess Wester, Angela Malestein en Martine Smeets  spelen dit weekend  hub tweede halve finale wedstrijd in de EHF Cup. Meztingen, vorig jaar verliezend finalist, heeft dit jaar nog nauwelijks een kans op de finale, terwijl Bietigheim in het eerste Europacupseizoen voor de club uit de clubhistorie, daarmee voor een sensatie staat.

De droom van een Duitse Europacup finale is na de eerste wedstrijd zo goed als zeker uitgesloten. Beide clubs spelen dit weekend nog wel hun tweede halve finale wedstrijd in de EHF –Cup, maar ealistisch gezien heeft alleen SG BBM Bietigheim nog kans op de finale.

Tus Metzingen verloor vorige week de thuiswedstrijd van het Russische Rostov Don met 18-29 en lijkt daarmee met de uitwedstrijd in Rusland voor de boeg voor een kansloze missie te staan. Metzingen reist alleen naar Rusland om de schade zoveel mogelijk te beperken tegen het internationale sterren ensemble van Rostov Don dat daarmee echter niet door de eerste groepsfase van de Champions League kwam.

Terwijl Bietigheim vorige week tegen het Deense Nykøbing Falster juist in de thuiswedstrijd een geweldige basis heeft gelegd met de 38-27 overwinning om dit weekend toe te slaan als in Naestved de return wordt gespeeld. de ploeg van trainer coach Martin Albertsen reis dan ook met veel vertrouwen voor de tweede wedstrijd naar Denemarken

Mocht het tot een finale tussen SG BBM Bietigheim en Rostov Don komen dan weten de speelsters BBM Bietigheim wat hun te wachten staat. In januari speelde beide ploegen al twee keer tegen elkaar in de groepsfase van de EHF Cup en toen was Rostov Don twee keer te sterk. De Duitse ploeg kan dan opzoek gaan naar revanche.

Voor Maura Visser kan het haar twee finale worden. In 2010 speelde ze in haar eerste jaar bij het Deense Kif Veijen de Europa Cup finale van de CupWinners Cup. Deze ging echter verloren tegen het Montenegrijnse Buducnost  

Beide wedstrijden zijn via Live stream te zien Kijk hier voor de Live stream links

Zaterdag 16:00   Rostov-Don  - TuS Metzingen 

Zondag 16:50  NFH - Nykøbing Falster - SG BBM Bietigheim   

Deel dit bericht