Nieuws

Bobby Schagen: Bescheiden matchwinnaar na winst op Griekenland

“Misschien moeten we een keer warme balletjes maken”

Hoewel hij er zelf een beetje bescheiden over was, was Bobby Schagen afgelopen woensdag met 12 doelpunten de matchwinnaar van Oranje in de eerste WK kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland. Ik kreeg heel veel ballen en we kregen ook heel veel penalty’s dus ja het was een hele leuke wedstrijd voor mij vandaag .

In het begin zag je dat wel  dat we pas twee dagen bij elkaar zijn”,  vertelt de 27-jarige rechterhoek speler van het Duitse TVB 1898 Stuttgart die aan zijn tweede seizoen bezig is in Stuttgart. “We waren nog niet zo ingespeeld op elkaar en dan ook met een nieuwe trainer, maar we beleven wel vechten en aan het eind zie je dat die Grieken moe zijn en dan hebben wij veel meer kwaliteit en winnen met negen verschil en dan mag je tevreden zijn met maar twintig tegengoals.

Hoe was deze week voor jullie. Het was toch plotseling allemaal anders voor jullie? “Het is altijd even wennen met een nieuwe trainer en zijn nieuwe ideeën. Dan moet je veel praten en bespreken en veel trainen, maar het was goed. We zijn nu drie dagen bij elkaar en hebben de eerste stap we gezet en we gewonnen. Nu hebben we weer een paar dagen de tijd om ons op België voor te bereiden. Het zal een leuke wedstrijd worden tegen België. Het is niet zo ver rijden en ik vind het een hele goede ploeg. Dat zal anders worden als vandaag, het zal voor ons een sleutelwedstrijd zijn”.

Voor Schagen is een WK halen realistisch. We hebben toch al wel veel ervaring in buitenlandse competities. We hebben nu een coach die weet hoe het werken is op topniveau en die ons misschien het laatste stapje kan laten zetten. Dus waarom zou het niet kunnen. Als we ons allemaal blijven ontwikkelen bij de clubs. Dan moet je ook wat geluk hebben bij een loting. misschien moeten we een keer warme balletjes maken zodat dat het een keer in ons voordeel valt.

Luister hier verder naar Bobby Schagen

Deel dit bericht