Nieuws

Bobby Schagen verlengt contract tot 2019

Door Frits Feuler – TVB Stuttgart, de ploeg in de Bundesliga waar Oranjespeler Bobby Schagen onder contract staat, meldt dat de Nederlander zijn contract tot 30 juni 2019 verlengd heeft. Schagen speelt sinds de zomer van 2016 voor de Zuid-Duitse ploeg.

Na vijf jaar bij HSG Nordhorn-Lingen verruilde Schagen in 2015 die club voor concurrent TuS N-Lübbecke voordat de 52-voudig international in 2016 afzakt naar Stuttgart. De 1.91 m linkshander is op dit moment met 60 doelpunten topscorer van zijn team en heeft met een gemiddelde van 82% een vrij hoog schotgemiddelde in de Bundesliga. 

“TVB is een club die meteen vanaf het begin een plekje in mijn hart heeft gevonden,” laat Schagen weten. “Ik verheug me op nog een jaartje spelen in Stuttgart.”

Dezelfde geluiden uit de mond van TVB-directeur Jürgen Schweikardt. “Blij dat we Bobby nog een jaartje aan de club hebben kunnen binden. Hij laat constante prestaties zien, maakt niet uit op welke positie: als rechterhoekspeler of als opbouwer zoals gisteren (23-28 winst, FF) bij Hüttenberg. Daarnaast pas hij ook op het menselijke vlak heel goed bij ons!”

Stuttgart bezet, na elf duels, met negen punten de dertiende plek in de hoogste Duitse klasse. 

Deel dit bericht