99

113

2 pt

Tongeren verliest opnieuw nu uot bij Bocholt

Pas in de laatste vijf minuten van de topper tegen Tongeren speelde Bocholt zich naar de titelfinale, de derde finale dit seizoen. Heel de wedstrijd zaten beide ploegen immers in elkaars buurt, nooit was het verschil groter dan enkele doelpunten. Hoewel Bocholt enkele keren probeerde, kwam Tongeren telkens weer terug: de 17-17 stand was een perfecte weergave. Ook in de tweede helft kon geen van beide titelpretendenten afstand nemen. In de slotfase was de foutenlast frappant bij de bezoekers, die Bocholt van 30-30 naar de 33-30 eindstand zagen uitlopen. Bocholt met zekerheid naar de finale, Tongeren en Hasselt vechten om het tweede ticket. Zonder zorgen kan Bocholt nu eerst naar de Bekerfinale op Paasmaandag in Leuven.

Tongeren wist wat het moest komen doen om wat druk weg te nemen: winnen bij Bocholt. De herstelde Qerimi opende de score maar de gebroeders Kedziora namen direct over: 2-1. Het tempo lag hoog en na amper 4 minuten stond er al 4-4 op het bord. Meijer miste vervolgens een strafworp en Bocholt liep via Roel Valkenborgh en Serge Spooren twee doelpunten uit: 6-4. Na de neutralisatie door Qerimi (6-6) ging het via Roel Valkenborgh weer naar 8-6, waarbij ook Bjorn Alberts zijn duit in het zakje deed.

Maar opnieuw kwam Tongeren bij; Glesner en De Beule neutraliseerden treffers van Damian Kedziora en zo stond het gelijk na dik 20 minuten. Opnieuw probeerde Bocholt uit te lopen (15-12 via Wout Winters) maar door enkele Bocholter tijdstraffen draaide Tongeren de rollen om: 16-17. Jordi Cremers scoorde de gelijkmaker in de voorlaatste minuut van de eerste helft en zo werd er uiteindelijk ook gerust.

In de eerste tien minuten van de tweede helft miste Bocholt een uitstekende gelegenheid om voorsprong te nemen en te houden; ondanks 3 keer overtal kon Tongeren via De Beule en Bolaers – en puik keeperswerk van Schenk – gelijke tred houden met de opbouwrij van Bocholt: 22-22. Nu waren het de Eburonen die vanop verschillende posities telkens Bocholt in de achtervolging zette, maar dat werd elke maal rechtgezet door Miha Pucnik, Serge Spooren of Roel Valkenborgh: 26-26 na 47 minuten.

De duidelijk herboren Qerimi – 12 doelpunten in deze wedstrijd! – zorgde voor de laatste Tongerse voorsprong, want door twee opeenvolgende treffers van de trefzekere Roel Valkenborgh nam Bocholt weer het commando. Dit echter zonder meer dan één doelpunt voorsprong te kunnen nemen: na de 30-30 van Qerimi gingen we de laatste 5 minuten van de wedstrijd in. Bocholt liep in overtal nu twee doelpunten uit (32-30) terwijl Tongeren de technische fouten en missers op elkaar stapelde. Veel werd er niet meer gescoord, de 33-30 van Miha Pucnik in de voorlaatste minuut bleek ook de eindstand te worden!

Bocholt heeft door deze zege ook een ticket voor de derde seizoensfinale beet. Tegenstander wordt Tongeren of Hasselt, die op de volgende speeldag tegenover elkaar komen te staan. Hasselt won immers zeer vlot van Visé (voor wie het nu helemaal over is) en springt zo over Tongeren, dat vol aan de bak moet. Eén van beide ploegen zal het dit seizoen sowieso zonder prijs moeten stellen. Bocholt heeft die stress niet meer na het halen van de BENE-Leaguetitel, en krijgt volgend weekend in de Bekerfinale tegen Sasja kans op een tweede prijs. Daarna kunnen we in de play-offs rustig terug opbouwen naar de titelfinales in mei, in theorie hebben we nog 1 punt nodig voor het thuisvoordeel. Maar eerst die Beker pakken!

Doelpunten Bocholt: Bjorn Alberts, Clem Leroy, Brecht Wertelaers 1, Nejc Zmavc 1, Wout Winters 1, Jordi Cremers 1, Elias Koninkx, Andreas Kittel 2, Roel Valkenborgh 7, Joren Lamers, Serge Spooren 5, Damian Kedziora 6(3), Miha Pucnik 3, Bartosz Kedziora 6 2 minuten: 4x

Doelpunten Tongeren:  Schenk, Gille,  Devisch 3, Stijnen, Bolaers 7, Luyten 1, Glesner 2, Strauven, Gevers, Meijer 2, Qerimi 12(2), Pallen, De Beule 3, Driesen 2

Hasselt heeft geen kind aan Visé

Na de winst in Tongeren was het aan Hasselt om de twee punten ook tegen Visé veilig te stellen. Een moeilijke opdracht, want de Hasselaren kenden al vaker moeilijke avonden tegen de Luikenaren.

Visé begon uiterst enthousiast aan de wedstrijd en liep meteen 0-2 uit. Hasselt stelde daar een goede organisatie in verdediging tegenover waardoor de Hasseltse tegenaanval goed uit de verf kwam. Köhlen - goed voor acht doelpunten in de eerste helft - was trefzeker vanaf de strafworplijn, terwijl Visé aan de overkant maar al te vaak op een goede Vonckx stootte: 12-7 na 24 minuten. Visé slikte enkele doelpunten vanaf de Hasseltse helft, en was niet precies genoeg in de aanval. Ruststand na een leuke eerste helft: 14-8.

Hasselt ging op haar elan verder; speelde gezond agressief met een goede afwerking in de aanval. Huygen stuurde vanaf de zijlijn aan om het tempo hoog te houden. Visé kwam hierdoor niet meer in de wedstrijd voor. Hasselt freewheelde naar een ruime 32-22 eindstand.

Door deze winst en het verlies van Tongeren in Bocholt, klimt Hasselt naar de tweede plaats in het klassement. Nu krijgen de heren een weekje rust, daarna staat de zeer belangrijke wedstrijd tegen Tongeren in de Alverberg op het programma.

Hubo Initia Hasselt: Jelle Vonckx, Brecht Vanbrabant, Tim Houbrechts 1, Simon Ooms 5, Roel Adams 1, Andrei Buciuman 1, Ruben Roelants 1, Tom Robyns 5, Bram Van der Goten, Bart Köhlen 11, Robbert Bogaerts 4, Mattias Van Criekinge, Jente Haesevoets, Dylan Vossen 4

HC Visé: Konstantinos Gourgoumis, Sebastien Gava, Florian Glesner 2, Sebastien Jurdan 1, Stephane Geradon 1, Benjamin Danesi 6, Nicolas Danse, Matej Flajs 5, Yves Vancosen, Louis Marchal 2, Jonathan Vandeberg 4, Marko Popivoda 1, Jonathan Lupica, Dominique Cutaia

Beneleague ver weg voor Merksem

Het dubbeltje valt voor Merksem aan de verkeerde kant.

Twee ploegen die elkaar geen duimbreed toegaven. Jeffrey Jacobs en Sten Dielen zorgden er voor dat Merksem over 3-2 na vijf minuten en 9-9 na een kwartier, vijf minuten voor rust 13 - 13 stond. Rens Baeyens weerde zich weer flink maar kon toch niet beletten dat Merksem bij de rust 15-16 in het krijt stond.

Ook in de tweede helft bleef het gelijk opgaan maar toch kon Merksem via Alexandre Hayon na tien minuten een kleine kloof slaan 22-19. Sasja schakelde een versnelling hoger en na 16 minuten hingen de bordjes terug gelijk 22-22. Met nog acht minuten te gaan kon Merksem opnieuw een twee punten kloof slaan 25-23. Jammer genoeg viel Sten Dielen net nu uit met een kwetsuur, Sasja maakte gebruik van de ontreddering en ging op en over Merksem 26-27 met nog één minuut te spelen. Jasper Roelants gaf Merksem dan de doodsteek 26-28. Met nog 30 seconden op de klok kon Merksem er nog 27 -28 van maken balverlies van Sasja gaf Merksem nog de kans, met nog vijf seconden te spelen, om een gelijkspel uit de brand te slepen maar het ultieme schot werd geblokt voor de Sasja verdediging.

Het ziet er niet goed uit maar wiskundig kan alles nog. Met deze inzet en over mijn lijk mentaliteit maken we nog steeds kans om volgend jaar opnieuw onze opwachting te maken in de BENE-league.

Merksem: Jeffrey Jacobs 11, Sten Dielen 5, Alexandre Hayon 3, Robin Bomhouwer 3, Dennis Thijs 2, Lazar Popov 2, Archedley Bazoer 1.

Sasja: Colman 8, Jacobs 4, Bertels 4, Rola 4, Bisschop 3, Roelants 3, Kostic 1, Lamberigts 1.

Sporting Nelo kruipt door t oog van de naald

Sporting heeft laten zien dat het echt de BENE-League in wil. Compliment aan alle spelers maar de 42-jarige is een winnaar zoals we zelden gezien hebben! David Polfliet kwam Youri Denert vervangen, maar deed meer dan keepen alleen. Hij liet slechts zeven doelpunten binnen in de tweede helft, maar het was vooral zijn mentaliteit die hij overbracht op zijn ploeggenoten die werkelijk ongezien is. Sport gaat om winnen en dat is exact waar Polfliet sterk in is. Nooit een grotere winnaar gezien! Een beest is niet het juiste woord, maar omschrijft wel wat voor kerel David is.

Sporting leek nochtans op een verlies af te stevenen want we stonden 9-14 achter aan de rust. Het wilde maar niet lukken in aanval en juist in die aanval was Doornik bijzonder efficiënt! Via 3-5 ging het zelfs naar 5-12. Versleeuwen, Tasevski en Vernooy blonken uit in de nul-shots ondanks dat ze echt wel heel erg wilden. Idem dito voor doelman Youri Denert. Hij heeft ons al enkele matchen bijzonder goed geholpen, maar gisteren lukte het net niet!

Sporting Nelo heeft David Polfliet een doublure die zich in zijn geboortedorp, Neerpelt, echt goed in zijn sas voelt. Daan Versleeuwen nam de ploeg op sleeptouw en zorgde ervoor dat de kloof na 34 minuten al bijna gedicht was: 13-14 met geweldige ‘bommen’ van de sympathieke Nederlander die in de tweede helft maar liefst zesmaal scoorde. Heel even moest Sporting temporiseren na een time-out van Doornik.

Sporting kon net niet aansluiten en Doornik ging via 14-16 toch weer een beetje twijfel zaaien in de kopjes van de Sporting-boys. Dat was dus zonder Polfliet gerekend. Hij stopte niet alleen de ballen, maar ging ook in de kopjes van de Doornik-jongens zitten zoals alleen David Polfliet dat kan. 18-18 werd het na 50 minuten. De bloedstollende slotminuten leken wel uren te duren. Versleeuwen scoorde weer driemaal op rij en Vernooy bleef ijzig kalm bij de strafworp waardoor het 21-21 gelijk werd.

Nog een halve minuut te spelen en de ervaren coach Rietbroek nam een time-out om de violen nog even gelijk te stellen. Er werd gezocht naar schutters Vernooy of Versleeuwen maar het lot besliste dat vier seconden voor tijd de bal op linkerhoek bij gelegenheids-hoekspeler Toon Habraken kwam en die smeet de bal snoeihard langs de nochtans schitterend keepende Schonkeren. Het Dommelhof ontplofte, maar Doornik zette ondertussen snel op. Diezelfde Habraken was alweer snel bij de les en drukte Doornik-speler Lachal vakkundig de tribune in. De laatste vrijworp ging tegen het dak van Dommelhof en dat ging er dan ook spontaan af.

Zo groot was de opluchting bij de Sporting-boys en hun aanhang. Op zaterdag 22 april speelt Nelo een echte finale tegen Sasja. Winst is voldoende, maar niet evident, om het ticket naar de BENE-League af te dwingen.

Sporting NeLo: Polfliet, Denert, Vansloot 3, Habraken 2, Versleeuwen 8, Somogyi 2, Vanvlierden, L Vandebeeck, J Vandebeeck, Tasevski 1, Vernooy 5/4, Winters, Lukkesen 1.

Doornik: Rosier 3, Chantry 6, De Cocker 1, Ait Blal 6/2, Boudjellal 1, Lachal 3, Cuervo 1, Olexiouk, Luisi, Voglaire, Destrebecq, Winbere.