Bocholt prolongeert Belgische titel.

De handballers van Achilles Bocholt hebben zaterdagavond hun landstitel geprolongeerd. In de derde en beslissende finalewedstrijd werd in de eigen Damburg in Bocholt Callant Tongeren na een 18-14 ruststand met 36-30 verslagen. Daarmee heeft Bocholt voor het eerst in de clubhistorie de triple gerealiseerd: Winnaar BENE-League, Bekerkampioen en Belgisch kampioen.

Het eerste kwartier kon Tongeren nog goed meespelen, maar in het tweede deel liep Bocholt al snel uit naar een verschil van vijf doelpunten 16-11. Met een 18-14 ruststand was er echter nog van alles mogelijk in de tweede helft maar zover heeft Bocholt het niet laten komen.

Na zeven minuten was het verschil opgelopen naar acht doelpunten (23-15) waarna het een paar minuten later 27-17 werd. Die klap kwam Tongeren niet meer te boven. Daarna ging het lange tijd gelijk op. 35-25. In de laatste vijf minuten kon Tongeren de eindstand een wat draaglijker aanzien geven als de spelers van Bocholt al met hun hoofd bij het feest zitten: 36-30.