Nieuws

Bondscoach Joop Fiege verlengt zijn contract bij Nederlands team

 Onder Fiege maakt Oranje grote stappen

Onder leiding van Joop Fiege (54) hebben de Nederlandse handbalheren grote stappen gemaakt. Niet alleen werden na vier jaar weer de play-off wedstrijden gehaald voor het wereldkampioenschap in Frankrijk van 2017, ook waren er twee goede wedstrijden tegen Polen met als geweldig resultaat de winst op Polen afgelopen woensdag. Hierdoor laten de Nederlandse Handbalheren zien dat er meer dan voldoende progressie in het Nederlandse herenhandbal zit.

Ook het komende seizoen zal Joop Fiege bondscoach blijven. Afgelopen week is zijn contract met een jaar verlengd, met een optie voor het tweede jaar. Het doel van de Nederlandse Handbalheren is deelname afdwingen aan de EK in 2020.

Komend seizoen combineert Fiege het bondscoachschap met het hoofdtrainerschap van het Zwitserse RTV 1879 Basel, de nummer acht van de Zwitserse competitie. De afgelopen twee seizoen  was succesvol trainer coach bij Hurry Up.

De geboren Amsterdammer, die zijn handbal carrière begon bij het Amsterdamse Niclo en via Aalsmeer, Benfica en opnieuw Aalsmeer bij E&O terecht kwam. Eenmaal in Emmen aangekomen heeft hij de regio niet meer verlaten.

Hij bleef bij E&O hangen en was er na zijn actieve handbal carrière trainer coach bij de jeugd, het herenteam en het damesteam. In 2010 maakte hij voor het eerst de overstap naar de concurrent Hurry Up. Na twee jaar wist E&O hem weer te overtuigen terug te keren bij zijn club, maar na het bijna faillissement van E&O in 2014  ging hij het seizoen erop weer terug naar de ploeg uit Zwartemeer. In de laatste acht jaar was hij ook actief als bondscoach bij Jong Oranje en het Nederlands herenteam.

  

Deel dit bericht