Nieuws

Bouw tweede sporthal maakt VZV toekomstbestendig

Wat al lang boven de markt hing, wat op verjaardagsfeesten werd verteld en bij de supermarkt een bijdehand praatje leek, gaat nu werkelijkheid worden. Sportpark de Kogge in 't Veld gaat een tweede sporthal en een praktijkruimte voor fysiotherapie bouwen en wordt hiermee een multifunctionele omgeving  

Na bijna dertig jaar wordt er sinds deze week opnieuw gebouwd. De tweede sporthal komt direct naast de huidige hal, om aan de grote vraag naar zaalruimte te kunnen voldoen. Voor Maedilon/VZV hebben de prestaties die de Dames naar de eredivisie heeft gebracht en de goede prestaties van de landelijk spelende C-, B-en A-jeugd  een aantrekkende werking in de regio. Maar ook de breedtesport is zeker zo belangrijk voor de binding met het dorpsgemeenschap. Om de spelbeleving en prestaties te vergroten en toekomstbestendig te maken was uitbreiding noodzakelijk.

De nieuwe hal wordt iets groter dan de bestaande waardoor er ook  drie indoortennisvelden kunnen worden  uitgelegd. Op het grote veld kan handbal en zaalvoetbal worden gespeeld.  De bestaande sporthal blijft voor VZV de specifieke wedstrijdhal en zal worden uitgebouw met een extra tribune. Dit zal de sfeer zeker ten goede komen. 

Kijk hier naar een interview met voorzitter Geert Hageman en trainster Betty Plasmeyer  

Volgens VZV-voorzitter Geert Hageman, een van de hardwerkende initiatiefnemers, is twee jaar geleden de eerste gedachte over een uitbreiding ontstaan. Het ging toen nog om een ruimte waar ouders en begeleiders konden relaxen tijdens de trainingsuren van hun pupil. Als snel kwam daar de mogelijkheid van een fysiotherapieruimte bij. Maar de drukte op de speelvloer, soms zestig handbalsters tegelijk in dezelfde zaal, noopte tot uitbreiding van die gedachte. Zo kwam het huidige plan tot stand en heeft sportpark de Kogge medio oktober 2018 totaal 2280 m2 sportvloer, een fysiotherapiepraktijk en is daarmee klaar voor de toekomst. 

Met een ondernemende stuurgroep en steun van het bestuur van het sportpark staan op dit moment alle partijen aan boord.  Zo is goedkeuring ontvangen van het kerkbestuur voor de pacht van de grond. De Rabobank stemde in met een prima lening. Het kermiscomité van Zijdewind stelde geld beschikbaar om dak van de bestaande sporthal te vernieuwen. En heeft de gemeente Hollands Kroon de benodigde vergunning verleend. 

Het groene licht is er nu. De firma Stabo uit Blokker gaat de bouw verzorgen. De drie beachhandbalvelden gaan hierdoor verhuizen. De verharde handbalvelden worden nu parkeerplaats. Dit voorjaar spelen de jeugdteams van VZV hun buitenwedstrijden op de nieuwe asfaltvelden van Con Zelo in Waarland. De nieuwbouw krijgt een nieuwe entree voor toegang tot de sporthal, fysiotherapieruimte en tot 400 vierkante meter fitnesruimte. Er wordt gedacht aan stimulering van beweging onder ouderen. Er zijn gesprekken gaande voor rolstoelsporten. Kortom er is veel beweging.

In oktober moet de hal klaar zijn, om dan ter plekke het uitgestelde jubileumfeest te vieren. Het worden spannende maanden voor VZV .  

Deel dit bericht