Nieuws

Broederstrijd in Haagse handbalderby tussen Hercules en WHC

Den Haag - Om meerdere redenen is zaterdag de Haagse derby tussen de handballers van WHC en Hercules beladen. Spelbepaler Daan en keeper Maarten-Jan de Koning staan tegenover elkaar en vechten een heuse broederstrijd uit.

Maarten-Jan helpt sinds kort Hercules uit de brand. De 28-jarige doelman kwam over van het Rotterdamse Snelwiek.

,,Ik rouleerde daar met twee andere keepers. Bij Hercules ben ik de nummer één. Ik wil veel keepen en de club zocht ervaring. Dit is dus een mooie match.”

Broer Daan (30) is al jaren een vaste kracht in de hoofdmacht van WHC als middenopbouwer en centrale verdediger. Het team van coach Zsigmond Makay draait een sterk seizoen en heeft de eerste periodetitel al op zak. De Koning verheugt zich op de confrontatie met zijn broer.

Daan de Koning: ,, Het is altijd bijzonder tegen je broer te spelen. Dat zijn juist de wedstrijden die ik zeker wil winnen. Ik denk ook dat wij de beste kans maken op de overwinning, hoewel een kat in het nauw rare sprongen maakt. Zij moeten punten halen om degradatie te ontlopen. Wij moeten in vorm komen om in de nacompetitie te kunnen presteren. Dan gaan wij spelen om een plaats in de eredivisie.”

WHC kampte de afgelopen tijd met blessures. De Koning: ,,Langzaam maar zeker wordt bij ons iedereen weer fit. Stefan Coster kan weer een gedeelte van de wedstrijd spelen. Alleen Ferry Hage is nog een vraagteken. Als wij compleet zijn, kunnen we in de play-offs voor het nodige spektakel zorgen. Maar eerst wil ik er zaterdag een paar in knallen bij mijn broer.”   

AD SPORT/PETER LOTMAN 

Deel dit bericht