Nieuws

Bundesliga vrouwen kent geen verrassingen op tweede speeldag

Door Frits Feuler – De uitslagen van de tweede speeldag in de vrouwen Bundesliga zijn conform de verwachtingen. Leverkusen drukte Nellingen, voor 400 bezoekers – het laagste aantal in deze tweede ronde - met 25-14 in de hoek en noteerde in de eerste helft twee mooie treffers van de snelle Belgische hoekspeelster Kim Braun (19). Na de pauze (10-6) gingen de ‘Werkselfen’ in hoog tempo door en gaven hun trouwe aanhang meermaals een reden om te juichen. Anouk van de Wiel (25) scoorde eenmaal. Jill Meijer (21) kwam niet tot scoren.

Dinsdagavond (18.45 uur) speelt Leverkusen in de eigen Osmann Arena een oefenduel tegen de nationale ploeg van Zuid-Korea.

Lynn Knippenborgh weer terug op het veld

Bad Wildungen had het thuis, voor 750 toeschouwers, lastig tegen het bezoekende Buxtehuder: 22-33. Halverwege (11-13) kon het duel nog alle kanten op. Maar dat bleek ijdele hoop voor de thuisploeg. Eenmaal op een voorsprong van elf treffers was het zaak die marge te koesteren tot het einde. Tamara Haggerty scoorde viermaal en Sabine Heusdens driemaal voor Bad Wildungen, Mariël Beugels, Anouk Nieuwenweg en Miranda Schmidt-Robben scoorden niet bij de ploeg van doelvrouwe Rinka Duijndam. Bij gasten was de weer herstelde Lynn Knippenborgh eenmaal succesvol, Yara Nijboer zelfs drie keer. Michelle Goos speelde nog niet vanwege haar blessure.

Vanavond speelt Bad Wildungen om 19.30 uur een oefenduel tegen de nationale ploeg van Zuid-Korea.

Druk bezocht

SG BBM Bietigheim had thuis, voor ruim 1600 toeschouwers – de drukst bezochte wedstrijd in speelronde twee - een moeilijk avondje tegen Frisch Auf! Göppingen: 29-25, na 16-11 halverwege. Charis Rozemalen en Angela Malenstein scoorden ieder tweemaal, Martine Smeets kwam niet tot treffers. Voor de bezoeksters voegde Maxime Struijs zich met drie benutte strafworpen op de lijst van doelpuntenmakers.

TuS Metzingen had voor bijna 1100 fans in de uitverkochte Öschhalle weinig te duchten van nieuweling Rödertal: 35-18. Na een vlotte 1-2 voor de gasten waren acht opeenvolgende treffers van de thuisploeg het begin van een uiteindelijk dik verdiende ruime zege. Spelverdeelster en aanvoerster Anna Loerper nam zes treffers voor haar rekening, Kelly Vollebregt (4) en Delaila Amega (1) zorgden voor Nederlandse doelpunten.

VfL Oldenburg maakte het in eigen hal, voor 900 fans, Thüringer nog knap lastig. Maar winst zat er, na een attractief duel, niet in: 28-34. “We wilden het de gasten zo lang mogelijk moeilijk maken,” aldus trainer Niels Bötel na afloop. Zijn collega Herbert Müller kon dit volmondig beamen en was zichtbaar opgelucht de beide punten mee te kunnen nemen.

Europees

Blomberg-Lippe kwam alleen Europees in actie. Op bezoek bij Belgisch kampioen HB Sint-Truiden werd ook de terugwedstrijd met klinkende cijfers afgesloten: 42-16. Plaatsing voor de tweede ronde in de EHF – Cup stond na het eerste duel (46-19 ) al 100% vast. Bij rust bedroeg de marge al veertien treffers (6-20) die in de tweede helft – voor 300 toeschouwers – alleen maar opliep. Angela Steenbakker met 8, Tessa van Zijl met 4 en Tess van Buren met 1 zorgden voor Nederlands getinte Europese treffers

Deel dit bericht