Nieuws

Contouren BENE-League worden langzaam duidelijk

 Strijd om finaleticket en om te overleven al in volle gang  

Komend weekend staat de zevende speelronde van de BENE-League op het programma. De absolute topper van dit weekend is in Panningen waar Herpetz Bevo Hc en OCI-LIONS elkaar voor het eerst dit seizoen gaan ontmoeten.

De thuisploeg staat er stuk beter voor dan afgelopen seizoen. Slechts drie punten werden er verspeeld. Op de eerste speeldag werd er gelijk gespeeld tegen Sporting Nelo en de uitwedstrijd bij Volendam ging met 31-28 verloren. Daarmee staat de ploeg uit Panningen momenteel op de derde plaats

De gastheren van OCI-LIONS zijn de nog als enige ongeslagen koploper van de BENE-League. Een positie waarvoor de ploeg van Mark Schmetz vooraf voor zou hebben getekend. Dat geldt ook voor Bevo want beide ploegen zagen meer dan een handvol spelers vertrekken waar slechts een aantal nieuwkomers tegenover stond. Beide ploegen haalden dan ook een deel van hun versterking uit de eigen opleiding.  

De duels tussen beide ploegen staan altijd bol van de spanning en emotie. Dat zal zaterdagavond niet anders zijn wanneer de wedstrijd om 20:00 uur van start gaat. De ploeg van trainer coach Jo Smeets zal er alles aan doen om LIONS de eerste nederlaag toe te brengen. De Zuid-Limburgse ploeg zal alles in het werk stellen de ongeslagen positie vast te houden.

Sporting Nelo – Sasja HC

Debutant Sporting Nelo treft thuis Sasja Hc. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was het groot feest in sporthal Dommelhof in Neerpelt. Nelo had zich met een zege op Sasja geplaatst voor de BENE-League. Inmiddels is het duidelijk geworden dat na een flitsende start het de laatste weken wat minder gaat met Nelo. Terwijl  Sasja inog steeds opzoek is naar de eerste punten heeft Nelo er vijf op haar conto staan

Beide ploegen weten dus wat hun te doen staat. Nelo moet weer terug naar de vorm van de beginfase. Men speelde toen met meer gretigheid en was men een tikje scherper in de afwerking. Voor het thuispubliek is  men verplicht om het onderste uit de kan te halen, om Sasja, een rechtstreekse concurrent voor de play-offs, te verslaan.

Sasja is naarstig op zoek naar de eerste punten. Nadat men in de eerste twee wedstrijd naar een ruime nederlaag werd gespeeld waren de drie daaropvolgende wedstrijden hoopgevend en werd er met een klein verschil verloren. De doordeweekse wedstrijd tegen Bocholt liet echter zien dat alles nog fragiel is. Een overwinning kan de ploeg weer wat meer zelfvertrouwen geven.

Hubo Initia Hasselt - Callant Tongeren

Ook interessant is de wedstrijd tussen Hubo Initia Hasselt en Callant Tongeren. Beide ploegen hebben jaren lang mede de dienst uitgemaakt in België en speelden menige finale om de prijzen tegen elkaar, maar  dit seizoen kennen beide ploegen  in ieder geval een matige start.

 Vooralsnog speelt men geen rol van betekenis in de BENE-League en dat is ook wel eens anders geweest. Tongeren staat tiende met vier punten terwijl Hasselt zevende staat met zes punten. Beide ploegen kunnen dan ook de punten goed gebruiken. Vooral Tongeren zal aan de bak moeten gezien de positie op de ranglijst als voorlaatste Belgische ploeg dreigt men buiten de strijd om de landtitel te vallen

BM Visé HC - JMS Hurry Up

BM Visé HC gaat het thuis opnemen tegen JMS Hurry Up. Visé kent na de slechte start met twee nederlagen een goed vervolg met vier overwinningen en staat op de vierde plaatst. Hurry Up lijkt daarentegen al de handdoek gegooid te hebben.

Na de thuisnederlaag vorige week tegen een niet eens zo bijster sterk spelend Bevo liet Martin Vlijm weten dat ze dit seizoen voor spek en bonen meedoen en,  zo voegde hij er aan toe, “is dit een verloren seizoen”.

Met vier punten uit zes wedstrijden staan de Drentenaren op de negende plaats. Er werd alleen gewonnen van Quintus en Sasja die beide puntloos onderaan staan. “Alleen een wonder kan ons erboven op helpen” is de conclusie van Vlijm die de oorzaak zoekt in een veel te kleine selectie waardoor er geen kwaliteit is op de trainingen. Dat breekt de ploeg keer op keer in de wedstrijden op. Een conclusie die Ronald Suelman na de nederlaag tegen Tongeren overigens ook al heeft getrokken.

Achilles Bocholt – Kras Volendam

Titelverdediger Achilles Bocholt treft zaterdagavond in de thuiswedstrijd Kras Volendam.  Op de ranglijst ontlopen beide ploegen elkaar niet zo veel. Bocholt verloor verrassen de doordeweekse thuiswedstrijd tegen Aalsmeer en staat tweede. Volendam verloor met ruime cijfers bij LIONS en ging nipt onderuit ging in de uitwedstrijd tegen Visé. Daarmee staat men vanwege een minder doelsaldo op de vijfde plaats.  

De Noord-Hollanders zullen het tegen de titelfavoriet moeten doen zonder Léon van Schie maar dat bleek vorige week in de thuiswedstrijd tegen Hasselt ook geen probleem. Bocholt is een ploeg die meer inhoud heeft en zich niet zo makkelijk laat verschalken als Hasselt liet doen in de tweede helft

Om in de uitwedstrijd voortaan ook de steun van het publiek te ondervinden zet Volendam voor de rest van dit seizoen met, ingang van dit weekend, gratis busvervoer in voor supporters die hun team ook in uitwedstrijden  willen aanmoedigen.  Voor meer informatie lees op de website van Volendam, kijk hier verder

FIQAS Aalsmeer – Wematrans Quintus

De handballers van FIQAS Aalsmeer lijken hun opmars komend weekend te kunnen gaan voortzetten tegen Wematrans Quintus. De ploeg van Alex Curescu en Jos Kelpke is is nog altijd zoekende naar de eerste punten. De Heulse ploeg kan vaak lang mee maar komt steeds aan het einde inhoud te kort. Zo bleek ook weer tegen de LIONS in de doordeweekse thuiswedstrijd vorige week. Op het moment dat men de aansluiting vond gaat het toch weer mis.

Aalsmeer lijkt na drie nederlagen het juiste spoor te hebben gevonden. Drie overwinningen op rij met daarbij de verrassende 41-42 overwinning in en tegen Bocholt heeft de ploeg naar de zesde plaatst doen stijgen

Deel dit bericht