Dalfsen naar bekerfinale

De handbalsters van Sercodak Dalfsen hebben zich donderdagavond gerevancheerd voor de eerste nederlaag in  de best of three om de landstitel van afgelopen zaterdag. In de halve finale van het Bekertoernooi werd na een gelijk opgaande eerste helft Quintus in het eerste deel van de tweede helft van de mat gespeeld

Na de 13-11 ruststand liep Dalfsen in in het eerste kwartier van het tweede bedrijf uit naar 25-14 en was de wedstrijd gespeeld. In de eerste zes minuten van de tweede helft bij 15-11 in de 31e minuut en 18-12 in de 36e minuut probeerde Quintus coach Alex Curescu zijn ploeg nog in twee time outs weer op de rails te krijgen maar dat lukte niet. Dalfsen denderde door naar een verschil van elf doelpunten. Bij 27-16 lukte het Quintus de achterstand terug te brengen naar 27-21 maar als Dalfsen met nog zeven minuten te spelen weer tegen kan scoren is het pleit beslecht en loopt de thuisploeg nog weg naar de 33-24 eindstand.

Daarmee is de eerste missie in deze vier curciale dag geslaagd en  heeft Dalfsen zich geplaatst voor de bekerfinale op Hemelvaartsdag 25 mei in Almere en gaat deze wedstrijd spelen tegen titelverdediger VOC Amsterdam