Nieuws

Dalfsen staat voor zware opgave in Tsjechische Most

De handbalsters van Morrenhof Jansen Dalfsen zijn donderdag met de bus vertrokken naar het Tsjechische Most. Daar staat zaterdagavond de return in de tweede ronde van de EHF Cup op het programma.

In Tsjechië moet de vicekampioen van Nederland zich van de allerbeste kant laten zien want men zal een vier punten achterstand uit de thuiswedstrijd goed moeten zien te maken. Dit is geen gemakkelijke opgave. De ploeg heeft echter in het verleden wel eens vaker voor een opmerkelijke prestatie gezorgd.  Monique Tijsterman ziet ook nu  nog wel kansen voor haar ploeg wanneer iedereen binnen de gemaakte afspraken gaat spelen want dat was in de tweede helft vorige week toch wel een probleem.

In Dalfsen bleek DHK Banik Most uiteindelijk toch met 28-32 de betere ploeg en was het toch vooral aan de beide keepsters Yara ten Holte en Ellen Jansen te danken dat het verschil maar beperkt is is gebleven tot vier doelpunten. Als Dalfsen de volgende ronde wil bereiken dan moet men zaterdagavond om 18:00 uur, wanneer de wedstrijd van start gaat, ver boven zichzelf uitstijgen want de ploeg uit Overijssel heeft in de  Sportovni hala Banik Most nog nooit gewonnen. Een mooi uitgangspunt om daar  verandering in te brengen. Of die overwinning dan ook genoeg is voor de derde ronde dat zal dan moeten blijken.  

Deel dit bericht