Nieuws

Dalfsen wint de beker

Donderdagmiddag Hemelvaartsdag is het traditie dat in Almere de bekerfinales worden gespeeld. Om 13:30  uur begonnen de vrouwen van Succes schoonmaak VOC Dalfsen en Sercodak Dalfsen aan hun bekerfinale. Daarmee stonden beide ploegen voor de vierde keer in drieëneenhalve week tegenover elkaar. Nadat VOC de Supercup in augustus had gewonnen en afgelopen weekend ook de landstitel binnenhaalde, betekende dat deze bekerfinale de laatste kans voor Dalfsen was om dit seizoen nog een prijs te kunnen winnen. Voor de ploeg uit Amsterdam betekende winst dat ze dit seizoen de triple pakken.

Na een enerverende wedstrijd waarin beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden en om beurten de voorspong in de wedstrijd pakten, was het Dalfsen dat het seizoen afsloot met het winnen van de beker. Na een 12-16 ruststand werd de landskampioen, die op het einde toch iets te kort kwam, met 29-34 verslagen.  

"Het is toch mooi," vertelt Peter Portengen, "dat de ploeg na zo'n domperd als vorige week zich vandaag weer zo heeft gemanifesteerd. Dat was geweldig om te zien en het typeert toch het karakter van de ploeg."

Deel dit bericht