Nieuws

Dalfsen wint topper tegen VOC in Amsterdam

Wisten de handbalsters van VOC Amsterdam afgelopen week nog overtuigend te winnen uit bij Quintus, zaterdagavond moest de nog ongeslagen regerend landskampioen in de thuiswedstrijd haar meerdere erkennen in Dalfsen. Na een 14-14 ruststand won de vicekampioen met 28-30.

De eerste helft ging gelijk op hetgeen ook een gelijke stand bij rust opleverde: 14-14. In de tweede helft waren het de gasten die de leiding namen: 16-19.  VOC kwam nog een keer terug maar vervolgens wist Dalfsen opnieuw uit te lopen. Lang bleef het verschil van drie/vier punten op het scorebord staan maar als VOC, waar keepster Martine Hoogewoud weer haar rentree maakte, in de slotfase in dubbel ondertal komt te staan loopt Dalfsen uit naar 25-29. Met nog drie minuten te spelen zet VOC nog alles op alles maar meer dan een twee punten nederlaag zit er deze keer niet in voor de Amsterdamse kampioen.

Met deze zege van Morrenhof Jansen  Dalfsen is er ook aan de bovenkant van de eredivisie de komende weken nog spanning welke ploegen de eerste twee plaatsen gaan innemen.

Met de andere uitslagen van zaterdagavond kunnen we zo langzaam er wel vanuit gaan dat VOC, Dalfsen, Quintus, V&L Handbal Venlo en Borhave de zes ploegen zijn die in de play-offs gaan spelen om de landstitel. Borhave de nummer zes heeft zeven punten voorsprong op SEW de nummer zeven.

SEW, Foreholte, VZV en E&O zullen moeten gaan spelen om de rechtstreekse degradatie of de promotie/degradatiewedstrijd tegen de algeheel periodekampioen van de eerste divisie te ontlopen.  

Deel dit bericht