Dalfsen wint uit bij Quintus inhaalwedstrijd

Vier dagen na de dubbele Europese ontmoeting tegen het Servische Naisa Nis en plaatsing voor de kwartfinale van de Challenge Cup moesten de handbalsters van Virto Quintus hun meerdere erkennen in de inhaalwedstrijd in Morrenhof Jansen Dalfsen. Na de 12-14 ruststand won Dalfsen deze belangrijke wedstrijd voor een top twee posities in de eredivisie met 24-28.

Quintus moest winnen om nog uitzicht te houden op die tweede plaats achter VOC. De Heulse ploeg kwam echter slecht uit de startblokken en kwam op een 2-7 achterstand te staan. Voor coach Romeijn tijd om een time-out te nemen. Met twee treffers op rij leek die aan te slaan (4-7) maar Dalfsen liep zelfs nog uit naar zes doelpunten verschil: 4-10. Het duurde lang voordat Quintus enige grip op de wedstrijd kreeg. Pas in de laatste tien minuten van de eerste helft zag de thuisploeg kans de achterstand te verkleinen: van 7-12 naar 10-13. Als Dalfsen dan in dubbel ondertal komt wordt het verschil, drie minuten voor de rust, twee doelpunten: 12-14. Gescoord wordt daarna niet meer.

In de tweede helft houdt Dalfsen in eerste instantie de twee punten verschil vast. Bij 16-16, na tien minuten, komt de Heulse ploeg voor het eerst in de wedstrijd op gelijke hoogte. De voorsprong krijgt de thuisploeg echter niet in handen in deze wedstrijd. Via 17-17 slaat Dalfsen weer een gaatje naar 17-19 waarna Quintus nog wel de aansluitingstreffer kan scoren maar vanaf 19-20 is het Dalfsen dat uitloopt naar 19-23. Dan is de wedstrijd gelopen. Dat verschil krijgt de thuisploeg niet meer weggepoetst. Dalfsen keert met een 24-28 overwinning huiswaarts en met de wetenschap dat de tweede plaats bijna zeker is met nog vier wedstrijden te spelen en vier punten voorsprong op Quintus.

Zaterdag staat voor Dalfsen de thuiswedstrijden tegen Geonius V&L op het programma. Quintus mag op bezoek bij E&O in Emmen.