Nieuws

Danique Boonkamp verlengt contract bij SG 09 Kirchhof

"Wisseling van positie schot in de roos"

Door Frits Feuler – Afgelopen zaterdag, voor het thuisduel tegen Bremen, ondertekende Danique Boonkamp een nieuw contract bij haar huidige ploeg SG 09 Kirchhof. Boonkamp kwam richting Kirchhof dat toen nog in de 3e Liga speelde, als een klassieke opbouwspeelster. Maar dit seizoen is ze verhuisd naar de belangrijke spelverdelerpositie. Haar trainer Christian Denk gooide aan het begin van dit seizoen alle plannen over boord en posteerde de Nederlandse centraal in de aanval. “Er is zeker tijd en geduld mee gemoeid, maar nu al kunnen we zeggen dat die beslissing destijds perfect is uitgekomen.”

Danique Boonkamp is, ondanks haar nog jonge leeftijd, een slimme regisseuse. Haar spelgedachte, wanneer wat gespeeld moet worden, heeft haar trainer volledig overtuigd. “Ze begrijpt simpelweg om de juiste beslissingen te nemen,” aldus trainer Christian Denk.

Was dit aan het begin van de competitie als het ware uit nood geboren, nu is deze wisseling van positie een schot in de roos. Boonkamp heeft zich als rechterhand van haar trainer omhoog gewerkt. Het samenspel met de cirkelspeelsters is wel de grootste kracht van de speelster met rugnummer 5. “Dionne Visser en Boonkamp begrijpen elkaar blindelings. Beide speelsters kennen elkaar al jaren en het is heel plezierig beiden in de wedstrijd te zien samen spelen. Het duo heeft ontegenzeglijk een grote inbreng gehad in de verder ontwikkeling van de ploeg.”  Boonkamp verruilde twee jaar geleden SEW voor de Duitse ploeg, Visser (21) kwam over van Aalsmeer.

Sinds weken is Boonkamp (21) is een supervorm en wordt, volgens haar trainer, meer en meer onberekenbaar. Zowel menselijk alsook sportief is ze een grote verrijking in de hoofdmacht van de ploeg uit de buurt van Melsungen. “Ik kan haar niet wisselen, ik gun haar zelden een moment om op adem te komen. Haar prestaties zijn constant goed! Haar doelgerichtheid is duidelijk toegenomen.”

Daarnaast functioneert ze ook optimaal in de defensie. Samen met  Diana Sabljakbildet vormt de Nederlandse het hart van de dekking bij Kirchhof. Hoe beide speelsters deze taken op zich hebben genomen en samen het spel van de tegenstander proberen te ontregelen, is heel bijzonder. “Dus zijn we blij dat Danique met onze ploeg aan haar derde seizoen gaat beginnen!”

Halverwege de competitie - 15 duels - bezet Kirchhof een zevende plek in de tweede Bundesliga, 14 punten achter op koploper Buchholz-Rosengarten. 

Deel dit bericht