Nieuws

De eredivisie-topper bij de dames gaat tussen VOC en Dalfsen

Inzet de eerste twee plaatsen  

De topper in de eredivisie bij de dames gaat dit weekend tussen Succes Schoonmaak VOC en Morrenhof -Jansen Dalfsen. Daarbij gaat het er ook om wie de tweede plaats in handen krijgt. De ploegen op de eerste en tweede plaats zijn vrijgesteld om de eerste ronde van de play-offs te spelen en komen pas  in de tweede ronde in actie tegen de winnaars van de nummers drie tegen zes en vier tegen vijf.

Momenteel staat Dalfsen alleen op de tweede plaats, na het verlies vorige week van Quintus thuis tegen VOC. Lukt het Dalfsen zaterdagavond in Amsterdam tegen het nog altijd ongeslagen VOC met de zege van het veld te lopen, dan krijgt de Overijsselse ploeg de tweede plek stevig in handen. Met nog vijf wedstrijden te spelen heeft men dan vier punten voorsprong op Quintus,met de uitwedstrijd tegen Quintus nog voor de boeg Bij een overwinning voor Dalfsen nadert men VOC ook tot op één punt en zit er een mogelijke eerste plaats nog atijd in. VOC kan zich dan geen slippertje meer veroorloven op weg naar de play-offs. De eerste confrontatie dit seizoen eindigde in Dalfsen in een 28-31 overwinning voor VOC. Dus is de vraag: kan Dalfsen zich revancheren?

De nummer drie van de ranglijst, Virto Quintus, gaat op bezoek bij Westfriesland SEW. De verschillen tussen de top zes en de onderste vier ploegen zijn dit seizoen nog groter geworden dan ze in het verleden al waren. De uitholling van de Nederlandse eredivisie met de jaarlijkse trek van speelsters naar het buitenland wordt daarmee steeds meer pijnlijk zichtbaar. SEW, dat een handvol geroutineerde speelsters zag stoppen, staat zevende en heeft zes punten. Die hebben ze bij elkaar gespeeld tegen de drie ploegen die onder de ploeg uit Nibbixwoud staan. In dat opzicht is Quintus dan ook de favoriet in deze wedstrijd. De Heulse ploeg zal ook moeten winnen want de druk komt ook van onderop. V&L volgt op één punt.

De ploeg uit Geleen moet op bezoek bij de nummer voorlaatst, Maedilon VZV, vorig seizoen nog de revelatie met een vierde plaats. Het zal het geen wedstrijd worden die V&L zomaar eventjes zal gaan winnen. Vorige week had men het tegen Foreholte ook bijzonder lastig maar gaven uiteindelijk de vele trainingsuren, dus de conditie, de doorslag. VZV heeft de laatste drie wedstrijden tegen de top 3 gespeeld en daarin deed men het een stuk beter dan in het begin van het seizoen. Tegen de nummer drie V&L wil men toch weer kijken of men voor de winst kan gaan. Een plaatsje stijgen betekent in de nacompetitie een bonuspunt meer en dat is altijd prettig. In Geleen eindigde de wedstrijd in een 33-23 overwinning voor V&L.

Tussen de nummer vier, V&L en vijf, Cabooter Group Handbal Venlo zit een gat van vijf punten. De Venlose ploeg kent dan ook een matige tweede periode. Uit zeven wedstrijden wist men vier punten binnen te halen. Vorige week pakte men dan weer eens een zege tegen hekkensluiter E&O. Uit bij Foreholte zal het zaterdag zeker ook weer een lastige wedstrijd worden. De ploeg uit Voorhout geeft niet snel op en weet vaak uit een achterstandsituatie weer terug te komen. In Venlo wist Handbal Venlo de wedstrijd met 29-18 te winnen.

De handbalsters van Borhave gaan op bezoek bij E&O in Emmen. In het tweede seizoen ziet het er naar uit dat men de doelstelling om de play-offs te halen gaat realiseren. Met vijf punten voorsprong op SEW staat Borhave zesde maar is er met twee punten achterstand op Venlo zeker ook nog zicht op de vijfde plaats. Na de twee oorwassingen tegen VOC en Dalfsen lijkt er toch iets te zijn veranderd bij E&O. V&L en Handbal Venlo hadden het de afgelopen twee weken best wel lastig tegen de Drentse hekkensluiter. Daarmee is Borhave ook meteen gewaarschuwd dat men de tegenstander zeker niet moet onderschatten. In Borne werd er met 30-25 gewonnen door Borhave. 

Deel dit bericht