Nieuws

De voorbereiding zit er op! Het kan eindelijk beginnen.

De spelers van Sporting Nelo hebben er een goeie voorbereiding op zitten maar het echte werk gaat nu pas beginnen.

De verplaatsing naar het Nederlandse Bevo is een speciale wedstrijd. Het is de opening van het seizoen en Bevo heeft een traditioneel en fanatiek publiek. Ze spelen in hun eigen sporthal. Het is een omgebouwde tennishal maar die ze ademt werkelijk handbal. Bevo wordt sedert dit seizoen getraind door Hasselaar Jo Smeets. Jo Smeets is een ex-speler van Sporting Neerpelt. Hij was een gevaarlijke rechterhoek en heeft meerdere titels in Neerpelt gevierd. Bevo had een wisselvallig seizoen vorig jaar. Het eindigde 10e op 12 maar wel met 5 ploegen op een zakdoek dus die rangschikking zegt niet zoveel.

Alleen al qua ervaring is Sporting NeLo de absolute underdog.  De ploeg zal met veel enthousiasme strijden maar het wordt een hele lastige klus. Bevo wijzigde het team op enkele plaatsen. Rik Elissen (BFC), Nick De Kuyper (Tongeren), Toon Leenders (Nordhorn), Sonni de Jonge (Volendam) zijn de vertrekkers. Bram Knippenbergh en Max de Lange zijn gestopt  Nieuwkomers zijn cirkelspeler Wouter Sas (ex Merksem maar ook ex NeLo), Niels Poot ( Lions), Quinten Colman (Sasja) en Dario Polman (HSG Krefeld)). Daarnaast lopen er nog klasbakken als J van en Beucken, Robin Jansen, Pim Augustinus, en Niek Jordens rond. Kortom bij Bevo wil men opnieuw met de top meedraaien!

Sporting van zijn kant wil zijn start niet missen. Er lopen twee spelers rond die bij Bevo gespeeld hebben. Daan Versleeuwen genoot er zijn hele jeugdopleiding en woont zelfs nog in Panningen en Ephrahim Jerry speelde er een half seizoen alvorens naar Lions te trekken.

Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar dat zijn alle BENE-league wedstrijden. Gewoon ons eigen spel proberen te spelen vanuit een goede dekking. Met de nieuwelingen Thijs Van Leeuwen, Ephrahim Jerry en Tobias Marx heeft Nelo Spelers binnen gehaald  die al BEN-League ervaring hebben. Maar ook Marco Vernooy en Mats Pastoor en David Polfliet weten wat BENE-League handbal inhoudt

Die andere nieuwkomers Philippe Cnyrim, Kim Schroeder, trainer Pascal Grossi en de rest van het team hebben dat nog niet. Wat zeker veel gaat helpen zijn de supporters. De  spelers zullen hun steun heel hard nodig hebben.

De wedstrijd wordt zaterdag 9 september om 20u00 op gang gefloten door het Nederlandse topduo Ruud en Paul Geraets.  

Deel dit bericht