Nieuws

De wereld ziet er voor Dani Baijens ineens heel anders uit

“Vorig jaar had ik misschien gelachen maar nu sta ik hier en is het echt”

Hij had al drie vriendschappelijke interlands achter zijn naam staan, woensdagavond speelde hij in zijn thuisstad Rotterdam zijn tweede echte officiële interland  tegen Griekenland waar wat op het spel staat.

De 19-jarige spelverdeler Dani Baijens, sinds deze zomer spelend bij het Duitse SC Flensburg Handewitt, was een van de nieuwkomers in de selectie van de nieuwe IJslandse bondscoach Erlingur Richardsson, die maandag voor het eerst kennismaakte met zijn spelersgroep.

Voor de talentvolle Rotterdammer is er veel veranderd in een paar maanden. “Als je mij dit vorig jaar gezegd had, had ik misschien gelachen maar nu sta ik hier en is het echt”

“De eerste keer dat ik echt bij de selectie zit, dan ook in Rotterdam spelen en ook nog winnen, dat kan niet beter” vertelt de bij de met namen jonge vrouwelijke supporters populaire spelverdeler.  Halverwege de eerste helft mocht hij invallen voor Luc Steins en gaf meteen zijn visite kaartje af. In zeven minuten scoorde hij drie keer.

“Als ik eerlijk ben was het makkelijk om er in te komen. De jongens om me heen speelden al; goed en dan is het toch makkelijker. Dan gaat het redelijk, zo vond hij zelf en ook in de tweede helft ging het prima en dan winnen we”.

Luister hier verder naar Dani Baijens  

Deel dit bericht