Debbie Bont en Myrthe Schoenaker naar Deense finale

Debbie Bont en Myrthe Schoenaker hebben zaterdagavond geschiedenis geschreven met hubn club Kobenhavn heeft men de grote favoriet voor de landtitel in de halve finale uitgeschakeld  na de minimale winst in de eerste wedstrijd met 20-21 in Ikast won de ploeg van trainer coach Claus Mogenson zaterdag ook de tweede halve finale wedstrijd in eigen huis met 29-23.

Met dit resultaat heeft de club zich voor het eerste sinds de oprichting in 2013 geplaatste voor de Deense finale om het kampioenschap. FC Midtjylland dat de afgelopen vier jaar de finale heeft gespeeld zal genoegen moeten nemen met de wedstrijd om het Brons

het eerste kwartier tot 4-5 had FC Midtjylland de wedstrijd in handen maar daarna draaide Kobenhavn de wedstrijd en via 6-5 werd gerust met een 14-11 stand. Na rust kwam FC Midtjylland terug tot 14-13 en 15-14 maar in het vervolg was het de thuisploeg die de wedstrijd definitief in handen nam en meteen uitliep naar een driepunten voorsprong 17-14. die werd langzaam verder uitgebouwd: 20-16 halverwege de tweede helft en 22-17 na vijftig minuten naar 24-18. FC Midtjylland probeerde nog maar kwam niet verder dan 26-22 waarna FC Kobenhavn weer kon weglopen naar de 29-23 eindstand.