Nieuws

Deelnemersveld eerste editie Limburg Cup bekend

In het weekeinde van zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2017 wordt in sporthal De Haamen in Beek de eerste editie van de ‘Limburg Cup’ georganiseerd. De eerste edities van de Limburg Cup worden georganiseerd door handbalvereniging BFC in samenwerking met de Stichting Platform Limburg Handbal 2.0. Data4 is voor de komende drie jaar als naamsponsor verbonden aan de Limburg Cup.

Line-up. Voor deze Limburg Cup zijn alle Limburgse handbalverenigingen die uitkomen in een landelijke divisie uitgenodigd. Helaas zijn enkele teams vanwege andere verplichtingen niet in de gelegenheid om deel te nemen. Bij de heren hebben OCI-Lions en Bevo zich dit jaar afgemeld vanwege eigen clubverplichtingen. De herenpoule wordt daarom gecompleteerd door HAVAS uit Almere, deze ploeg komt ook komend seizoen uit in de Eerste divisie. Het deelnemersveld aan de herenkant ziet er als volgt uit: Cabooter Group Handbal Venlo, HV Sittardia, Rapiditas, HAVAS en Smezo BFC. 

Bij de dames gaan de teams van V&L, Cabooter Group Handbal Venlo, Hellas, FIQAS/Aalsmeer, ZAP en Anytime Fitness BFC de strijd met elkaar aan. De dames van Bevo spelen op vrijdag en zaterdag een beperkt aantal wedstrijden vanwege eigen clubverplichtingen. Omdat ook MIC, als nieuwkomer in de Tweede divisie, ervoor gekozen heeft om niet aan de Limburg Cup deel te nemen heeft de organisatie de dames van Hellas (Den Haag), FIQAS/Aalsmeer en ZAP (Breezand) bereid gevonden om zich in Limburg voor te bereiden op het nieuwe seizoen. 

Zowel bij de heren als bij de dames een meer dan interessant deelnemersveld dat garant staat voor  Limburgse derby’s en tophandbal. 

Toernooi opzet 26 en 27 augustus Er wordt een halve competitie gespeeld waarbij de wedstrijden over 2 dagen worden verdeeld. De wedstrijden duren 2 x 20 minuten en worden op zaterdag tussen 10.00 – 21.00 uur en zondag tussen 9.00 – 16.00 uur gespeeld. Uiteraard is iedereen welkom om te komen kijken. Toegang is gratis, locatie is Sporthal De Haamen, hal 1 & 2.  

Deel dit bericht